Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Planul amplu şi ambiţios al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de a împărţi studenţii în jumătate: doi ani de studiu care fac ore la Iaşi, doi ani care urmează ore online, pare a avea succes. În această săptămână, până mâine, joi, 29 octombrie, prima serie de studenţi eliberează camerele de cămine care vor fi dezinfectate complet şi ceilalţi vin în locul lor. Iar experimentul USAMV funcţionează, studenţii au respectat regulile de distanţare socială, iar cazurile de COVID-19 au fost reduse în universitate: doi profesori şi patru studenţi.

„Au fost două cazuri de cadre didactice de la Medicină Veterinară care între timp s-au reîntors după ce şi-au făcut analizele şi au ieşit negative. Au fost şi patru studenţi infectaţi care s-au izolat şi au trecut cu bine peste boală. Mai avem 8 studenţi izolaţi care au fost în contact cu persoane în familie confirmate pozitiv şi aşteptăm să vedem rezultatele analizelor. Deci în principiu nu am avut situaţii dificile”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV. Astfel, în perioada următoare se pregătesc să vină la Iaşi studenţii din anii III şi IV de la Facultăţile de Agricultură şi Zootehnie, anii II şi IV de la Horticultură şi Peisagistică, şi subgrupele B de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor avea şapte săptămâni de activităţi faţă în faţă, la seminarii şi laboratoare. Pentru toţi studenţii USAMV, cursurile vor continua on-line.

„Joi, până la ora 16, studenţii din seria întâi, vorbim despre 925 de tineri, eliberează camerele de cămin pentru ca departamentul administrativ să poată realiza toate operaţiunile de dezinfecţie şi igienizare, măsuri ce se impun cu stricteţe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenţilor din seria a doua, pe 31 octombrie şi 1 noiembrie, evident cu respectarea tuturor normelor de distanţare fizică, obligativitate purtării măştilor”, a precizat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil de activităţile sociale la USAMV. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.