Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rocada mare la USAMV: pleacă prima tură de studenţi, se cazează cei care au învăţat online

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Planul amplu şi ambiţios al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de a împărţi studenţii în jumătate: doi ani de studiu care fac ore la Iaşi, doi ani care urmează ore online, pare a avea succes. În această săptămână, până mâine, joi, 29 octombrie, prima serie de studenţi eliberează camerele de cămine care vor fi dezinfectate complet şi ceilalţi vin în locul lor. Iar experimentul USAMV funcţionează, studenţii au respectat regulile de distanţare socială, iar cazurile de COVID-19 au fost reduse în universitate: doi profesori şi patru studenţi.

„Au fost două cazuri de cadre didactice de la Medicină Veterinară care între timp s-au reîntors după ce şi-au făcut analizele şi au ieşit negative. Au fost şi patru studenţi infectaţi care s-au izolat şi au trecut cu bine peste boală. Mai avem 8 studenţi izolaţi care au fost în contact cu persoane în familie confirmate pozitiv şi aşteptăm să vedem rezultatele analizelor. Deci în principiu nu am avut situaţii dificile”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV. Astfel, în perioada următoare se pregătesc să vină la Iaşi studenţii din anii III şi IV de la Facultăţile de Agricultură şi Zootehnie, anii II şi IV de la Horticultură şi Peisagistică, şi subgrupele B de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor avea şapte săptămâni de activităţi faţă în faţă, la seminarii şi laboratoare. Pentru toţi studenţii USAMV, cursurile vor continua on-line.

„Joi, până la ora 16, studenţii din seria întâi, vorbim despre 925 de tineri, eliberează camerele de cămin pentru ca departamentul administrativ să poată realiza toate operaţiunile de dezinfecţie şi igienizare, măsuri ce se impun cu stricteţe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenţilor din seria a doua, pe 31 octombrie şi 1 noiembrie, evident cu respectarea tuturor normelor de distanţare fizică, obligativitate purtării măştilor”, a precizat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil de activităţile sociale la USAMV. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.