anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rocade misterioase, scrisori ireverenţioase şi posturi cu greutate la guvern

GALERIE
puls
 • puls
- +

Demisia înregistrată alaltăseară a penultimului ministru secretar de stat ieşean din Guvern ne arată, dragi iubitori ai culturii, fie ea de operetă sau de câmp, căci un articol critic prost plasat la vremea lui te poate urmări ani buni, şi chiar te poate lovi pe la spate când crezi tu că e mai bine. 

Aşa se face că am constatat că menistrul Culturii, suceveanul Romaşcanu, nu l-a uitat deloc pe ieşeanul Brătescu, cel demisionat alaltăseară, şi articolul lui de imediat după plecarea suceveanului din Guvern odată cu pesediştii de rit vechi, scoşi de Orban de la ciolan.

Spunea atunci ieşeanul cât de mult a avut de suferit cultura cu şeful bucovinean etc şamd. Ei bine, iote că bucovineanul s-a întors la locul faptei odată cu guvernul Ciucă, şi l-a găsit în post tot pe Brătescu, cel rămas de pe vremea lui Orban. Unii ziceau că nu e problemă, că omul, ca un adevărat om de cultură, ştie şi să ierte.

Iote, însă, că n-a fost chiar aşa, şi că Romaşcanu ne-a amintit că, pe vremuri, în tinereţe, şi-a făcut şcoala vieţii taman la postul OTV. Şi unde mai pui, al naibii potriveală, că originile lui Romaşcanu sunt aceleaşi cu oraşul copilăriei lui Brătescu, unde omul a şi candidat pe vremuri: Roman. Deh, ale tinereţilor valuri...

PS: Unii zic că locul lui Brătescu ar putea fi luat de un alt ieşean, liberal făcut de Mihăiţă şi rămas de curând fără job. Hopaa!?

Nori negri deasupra Premăriei

Ce mai freamăt, ce mai vuiet cică ar fi de ieri dimineaţă prin premărie, stimaţi telespectatori! Motivul ar fi acela că dinspre sediul DIICOT, domiciliul de zi al procurorului horodnicean, ar fi venit aşa o boare pe deasupra viilor cum că în două-trei zile megadosarul ăla al edilului şef dimpreună cu şantajistul şef, legat de blocul făcut împreună cu banul public oferit de premărie, dar vândut numai de ultimul, aşadar acest dosar va ajunge în sfârşit în instanţă.

Şi când te gândeşti cum acest caz scandalos a fost atâta amar de vreme fentat, încât unii nici nu mai vor să-şi aducă aminte, e poate de înţeles de ce atâta agitaţie: cei vizaţi se culcaseră de mult pe-o ureche, iar acuma abia văd că tre’ să se pregătească de audieri la instanţe, paparazzi, dacă nu cumva şi mai mult de atâta deranj. Unde mai pui că, din ce se zvoneşte, şantajistul şef, carotat şi pus pe tavă de premare în alte angarale, ar fi ameninţat pe ici pe colo, zice-se, că va spune tot ce ştie, că oricum nu mai are ce pierde. Deci, cum spuneam: e de bine.

PS: Apropo de aranjamente la nivel înalt pentru amânări, tergiversări, NUP-uri şi SUP-uri în cauze vechi de când hăul din jurul lui Peni Hill de Bahlui, amicul Archibald Tănase ne-a povestit câteva şpiluri tare faine şi despre traiectoria sinuoasă, aia care aproape că era să-l scoată la un moment dat de pe traseul firesc, a dosarului cu achiziţiile alea de maşini ceheşti, ştiţi voi care. Dar, pentru că sunt aşa de multe de povestit, toate una şi una, numai bune de desert la cafeluţă, am zis c-o lăsăm pentru un episod viitor.Zău că merită!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.