Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Rochii elegante: cum să faci alegerea potrivită în funcție de siluetă? (P)

GALERIE
rochii elegante
  • rochii elegante
- +

Stilul este unic și variază de la o persoană la alta. De aceea, atunci când ești în căutarea ținutei perfecte pentru o ocazie specială, ori pentru o simplă ieșire în oraș important este să ții cont de gusturile tale și de silueta pe care o ai.

A fi la modă înseamnă să te simți grozav în pielea ta și să îți iubești trăsăturile așa cum te-a înzestrat mama natură. În plus, de ce să urmezi niște rigori impuse când există atâtea stiluri de rochii elegante din care să o alegi pe cea care ți se potrivește?

Am urmărit atent care sunt stilurile dominante de rochii de seara în anul 2021 și ne-am gândit că ți-ar prinde bine un ghid practic în care să îți arătăm cum să alegi ținuta potrivită în funcție de silueta ta. Vei descoperi în acest material variante de croiuri pentru rochii de zi, de seară, dar și rochii elegante de ocazie, tocmai pentru a-ți face o părere și a alege în mod corect stilul potrivit pentru silueta ta. Dacă ești gata, să începem!

Câte tipologii de siluetă există și cum știi care te definește?

De multe ori, se întâmplă să te uiți la rochii de zi sau rochii de seara care îți fac cu ochiul, dar în momentul în care le probezi îți dai seama că nu ți se potrivesc neapărat. Acest lucru se întâmplă fiindcă acele rochii de zi sau de seară nu sunt adaptate formei corpului tău.

Există patru categorii de siluetă, însă cele mai multe femei au trăsături care împrumută din două sau chiar trei tipuri de siluetă. Cele patru categorii de siluetă despre care discutăm sunt forma de pară, clepsidră, forma de măr și forma atletică. Urmează să le detaliem pe fiecare în parte, pentru a stabili care sunt trăsăturile dominante pentru fiecare tipar în parte. În acest fel, îți vei face și tu o idee cum să alegi de acum rochii de seara, rochii de zi sau rochii elegante.

Rochii elegante pentru silueta de tip pară

Corpul feminin este unic, iar înainte de a-l putea îmbrăca, trebuie să ne asigurăm că îl înțelegem și celebrăm fiecare trăsătură unică a sa. Indiferent de silueta pe care o ai, vei descoperi felul în care să îți alegi ținuta! Vei găsi stiluri variate de rochii elegante, versatile și confortabile pe care să le poți purta cu încredere!

Silueta de tip pară se caracterizează prin prezența unor șolduri și coapse mai mari. Doamnele care dispun de o astfel de siluetă au, în general, umerii înguști și în acest fel se creează iluzia unei forme de pară, întrucât întotdeauna umerii sunt mai mici decât șoldurile și coapsele.

Că alegi rochii de zi sau rochii de seara, consideră-ți talia ca fiind punctul tău forte. Ai deja niște forme deosebite, pe care acum doar trebuie să le evidențiezi. Spre exemplu, un decolteu deschis sau în V te va ajuta să alungești aspectul general al siluetei tale. Încearcă să eviți pe cât poți rochii de zi sau rochii de seara într-un croi drept, deoarece se vor strânge în jurul șoldurilor și va rezulta o siluetă disproporționată.

Poți adăuga mai mult volum în partea superioară a corpului, astfel încât să se echilibreze ansamblul per total al siluetei și să creezi o simetrie cu partea inferioară. Ai putea încerca la fel de bine rochii elegante în două nuanțe, cu culori mai strălucitoare în partea de sus pentru a vă atrage atenția asupra trunchiului și a vă echilibra silueta.

Rochii de zi și rochii de seara pentru silueta de tip clepsidră

Femeile care se bucură de o siluetă de tip clepsidră sunt considerate niște norocoase, fiindcă formele lor sunt proporționate uniform atât în partea superioară, cât și în partea inferioară. În general, măsura bustului este egală cu cea a șoldului, iar aspectul general al corpului este echilibrat.

Când te bucuri de o siluetă de tip clepsidră și alegerea ținutei devine o misiune mult mai ușoară. Deja ai o siluetă bine echilibrată, iar alegerea unor rochii elegante de zi sau de seară trebuie să reflecte formele pe care le ai. Poți alege rochii de zi pe care să le combini cu accesorii de talie pentru a evidenția și mai bine zona centrală a siluetei tale.

Iată câteva stiluri de rochii de zi sau rochii de seară care te vor avantaja întotdeauna:

  • Rochii elegante de tip bodycon, care îmbrățișează formele pe care le ai
  • Rochii de seara de tip sirenă
  • Rochii de zi care urmează linia corpului

Ce rochii elegante să alegi pentru silueta de tip măr?

Similar cu silueta de tip clepsidră, o siluetă de tip măr este destul de bine proporționată. Femeile care dispun de o astfel de formă a corpului au un bust generos, dar tind să fie mai subțiri în partea de jos spre șolduri.

Când alegi ținuta potrivită, optează pentru rochii de zi care să atragă atenția spre talie, fiindcă este punctul care te avantajează. Poți opta pentru o rochie sau o fustă midi prinsă în talie, tocmai pentru a echilibra proporțiile. De altfel, pe lângă niște rochii de zi midi, poți opta și pentru rochii de seara sau rochii elegante în formă de A, dar pe care să le prinzi în talie.

Rochiile potrivite pentru forma mărului trebuie să se concentreze pe talie. Orice exces în partea de sus poate duce la disproporționalitate și va crea un volum nedorit. Alege întotdeauna rochii de zi și rochii de seară care să te avantajeze, o altă variantă potrivită este aceea de rochie peplum.

Ce rochii de zi sau de seară să alegi pentru o siluetă atletică?

Acest tip de siluetă este cunoscut și drept siluetă dreptunghiulară și este definită prin măsurători egale ale bustului și șoldului, însă fără a avea forme pronunțate. De altfel, chiar dacă bustul și șoldul sunt aproximativ egale, talia nu este la fel de bine definită ca în cazul formei clepsidră.

Pentru acest tip de siluetă recomandate sunt niște rochii de zi sau rochii elegante de seară cu decolteu pe umeri, pentru a crea iluzia unor umeri mai mari și a păcăli vizual ochiul privitorului în a crede că silueta este de fapt una de clepsidră.

Dacă pentru silueta de tip măr volumul nu era de dorit, în cazul siluetei atletice, este bine să te joci cu volumele. Este posibil să nu dispui de la fel de multe forme ca doamnele și domnișoarele care se încadrează în tipologiile menționate anterior, așa că poți induce ideea de clepsidră prin stilurile și texturile pe care le alegi. 

Așa cum menționam și la începutul acestui articol, stilul este unic. De ce să nu fie și alegerile de rochii elegante la fel? Poți, bineînțeles, să experimentezi croiuri și stiluri diferite, însă este important să adaptezi lungimile și proporțiile rochiilor pe care alegi să le porți la silueta pe care o ai. Pe Ejolie.ro găsești o mulțime de rochii elegante de zi sau rochii de seara din care sa alegi stilul și croiul preferat!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri