anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Art’s Week 2016

Rodiri negruzziste de … primăvară

GALERIE
afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
 • afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
- +

         Perioada cuprinsă între 18-21 aprilie 2016 reprezintă pentru Colegiul Național ”Costache Negruzzi” o săptămână de adevărată efervescenţă creatoare, prin desfăşurarea celei de-a  şaptea ediţii a proiectuluiArt’s Week”.

        Născut din dorința de a oferi elevilor posibilitatea afirmării în contexte nonformale şi pluridisciplinare, proiectul  a devenit un adevărat catalizator de energii şi talente. Profesorii coordonatori propun activităţi diverse,  provocatoare şi interactive,  adaptate diferitelor categorii de vârstă (10 – 18 ani), de la conferinţe la workshopuri, pe teme din domenii precum: teatru, film, literatură, muzică, arte plastice, fotografie.

 Programul ”Art’s Week” este beneficiarul unor parteneriate realizate între Colegiul Național ”Costache Negruzzi” şi o serie de instituţii prestigioase care îşi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei şi culturii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea ”Al.I.Cuza” Iaşi, Universitatea de Arte ”George Enescu”, Colegiul Naţional de Artă ”Octav Băncilă”, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Teatrul ”Luceafărul”, Casa ”Pogor”, Fundaţia ”Timpul”, Fundaţia ”EuroEd”, Editura ”Adenium”, Agenţia ”Edim Press”.
 
  Activităţile oferite elevilor iau forma unor spectacole de teatru (”Iona”, ”Harap Alb”), concursuri de creaţie vizuală (”Captivi în lumea artelor”), de istorie (”Recunoaşte stilul artistic”), expoziţii (”Primăvara în oglindă”), vizionări de film documentar, conferinţe (”Prelecţiuni negruzziste”), ateliere (”Sărbători pascale la români”, Atelier de scriere creativă, Atelier de cultură şi limbă chineză), seminarii (de jurnalism, ”ABC-Drepturile tale”), workshopuri (”Art Cinema”, ”Marchen”), cluburi de lectură (”Bookiseala”), lansarea unei reviste online (”Neuroteen”), un concert-lecţie, momente artistice ş.a.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.