Rodiri negruzziste de … primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Art’s Week 2016

Rodiri negruzziste de … primăvară

GALERIE
afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
  • afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
- +

         Perioada cuprinsă între 18-21 aprilie 2016 reprezintă pentru Colegiul Național ”Costache Negruzzi” o săptămână de adevărată efervescenţă creatoare, prin desfăşurarea celei de-a  şaptea ediţii a proiectuluiArt’s Week”.

        Născut din dorința de a oferi elevilor posibilitatea afirmării în contexte nonformale şi pluridisciplinare, proiectul  a devenit un adevărat catalizator de energii şi talente. Profesorii coordonatori propun activităţi diverse,  provocatoare şi interactive,  adaptate diferitelor categorii de vârstă (10 – 18 ani), de la conferinţe la workshopuri, pe teme din domenii precum: teatru, film, literatură, muzică, arte plastice, fotografie.

 Programul ”Art’s Week” este beneficiarul unor parteneriate realizate între Colegiul Național ”Costache Negruzzi” şi o serie de instituţii prestigioase care îşi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei şi culturii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea ”Al.I.Cuza” Iaşi, Universitatea de Arte ”George Enescu”, Colegiul Naţional de Artă ”Octav Băncilă”, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Teatrul ”Luceafărul”, Casa ”Pogor”, Fundaţia ”Timpul”, Fundaţia ”EuroEd”, Editura ”Adenium”, Agenţia ”Edim Press”.
 
  Activităţile oferite elevilor iau forma unor spectacole de teatru (”Iona”, ”Harap Alb”), concursuri de creaţie vizuală (”Captivi în lumea artelor”), de istorie (”Recunoaşte stilul artistic”), expoziţii (”Primăvara în oglindă”), vizionări de film documentar, conferinţe (”Prelecţiuni negruzziste”), ateliere (”Sărbători pascale la români”, Atelier de scriere creativă, Atelier de cultură şi limbă chineză), seminarii (de jurnalism, ”ABC-Drepturile tale”), workshopuri (”Art Cinema”, ”Marchen”), cluburi de lectură (”Bookiseala”), lansarea unei reviste online (”Neuroteen”), un concert-lecţie, momente artistice ş.a.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.