Rodiri negruzziste de … primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Art’s Week 2016

Rodiri negruzziste de … primăvară

GALERIE
afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
  • afis_arts_week_2016_v2_curbe (1)
- +

         Perioada cuprinsă între 18-21 aprilie 2016 reprezintă pentru Colegiul Național ”Costache Negruzzi” o săptămână de adevărată efervescenţă creatoare, prin desfăşurarea celei de-a  şaptea ediţii a proiectuluiArt’s Week”.

        Născut din dorința de a oferi elevilor posibilitatea afirmării în contexte nonformale şi pluridisciplinare, proiectul  a devenit un adevărat catalizator de energii şi talente. Profesorii coordonatori propun activităţi diverse,  provocatoare şi interactive,  adaptate diferitelor categorii de vârstă (10 – 18 ani), de la conferinţe la workshopuri, pe teme din domenii precum: teatru, film, literatură, muzică, arte plastice, fotografie.

 Programul ”Art’s Week” este beneficiarul unor parteneriate realizate între Colegiul Național ”Costache Negruzzi” şi o serie de instituţii prestigioase care îşi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei şi culturii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea ”Al.I.Cuza” Iaşi, Universitatea de Arte ”George Enescu”, Colegiul Naţional de Artă ”Octav Băncilă”, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Teatrul ”Luceafărul”, Casa ”Pogor”, Fundaţia ”Timpul”, Fundaţia ”EuroEd”, Editura ”Adenium”, Agenţia ”Edim Press”.
 
  Activităţile oferite elevilor iau forma unor spectacole de teatru (”Iona”, ”Harap Alb”), concursuri de creaţie vizuală (”Captivi în lumea artelor”), de istorie (”Recunoaşte stilul artistic”), expoziţii (”Primăvara în oglindă”), vizionări de film documentar, conferinţe (”Prelecţiuni negruzziste”), ateliere (”Sărbători pascale la români”, Atelier de scriere creativă, Atelier de cultură şi limbă chineză), seminarii (de jurnalism, ”ABC-Drepturile tale”), workshopuri (”Art Cinema”, ”Marchen”), cluburi de lectură (”Bookiseala”), lansarea unei reviste online (”Neuroteen”), un concert-lecţie, momente artistice ş.a.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.