Rolul infiltrațiilor lombare în ameliorarea sau dispariția durerii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Rolul infiltrațiilor lombare în ameliorarea sau dispariția durerii

GALERIE
insta-post_7
  • insta-post_7
- +

Durerile de spate apar frecvent în viața fiecăruia dintre noi și pot reprezenta un simptom comun al mai multor tipuri de afecțiuni. În funcție de patologie, tratamentul poate fi conservator (infiltrații radioghidate) sau chirurgical.

Chirurgia spinală are ca scop ameliorarea simptomelor dureroase, corecția unei diformități, ameliorarea stabilității coloanei sau îmbunătățirea prognosticului unei afecțiuni care afectează coloana vertebrală. În funcție de patologie, se poate oferi un tratament conservator eficient (infiltrații radioghidate) sau chirurgical, pentru majoritatea patologiilor coloanei vertebrale.

Infiltrațiile lombare permit ameliorarea sau dispariția durerilor lombare sau a durerilor de tip sciatică (dureri în întregul membru inferior) și cruralgie (durere la nivelul coapsei).

Cum se realizează infiltrațiile lombare?

Medicul introduce un ac foarte fin, sub ghidaj radiologic, permițând contactul cu o articulație dureroasă sau o hernie discală care inflamează originea vertebrală a nervului sciatic. Odată confirmată poziționarea corectă a acului, se injectează o cantitate variabilă de antiinflamator steroidian în concentrații mari, ceea ce permite eliberarea lentă a produsului, fără repercusiuni și efecte secundare asupra restului organismului.

Se pot infiltra articulațiile vertebrale (infiltrația articulațiilor posterioare lombare) sauo rădăcină nervoasă (infiltrație peridurală/periradiculară). O altă variantă tehnică este infiltrația caudală epidurală, care se adresează mai multor zone ale rădăcinilor nervoase vertebrale concomitent.

Rata de succes a infiltrațiilor coloanei este de aproximativ 60%. Succesul înseamnă scăderea intensității simptomelor cu cel puțin 50%, în comparație cu durerile de dinainte de infiltrație. Efectul infiltrațiilor devine maximal începând cu săptămâna a doua după momentul terapeutic.Reevaluarea va avea loc la un interval de două săptămâni. Efectul terapeutic al unei infiltrații este cuprins între 6 săptămâni și 6 luni. Uneori, poate fi necesară o reinfiltrareîn perioada care urmează gestului inițial. Infiltrațiile pot fi repetate de trei sau patru ori pe an.

Acest gest terapeutic nu vindecă hernia discală sau artroza vertebrală, dar permite ameliorarea durerilor, cu scăderea dozei medicamentelor luate pe cale orală sau injectabilintramuscular/intravenos, și diminuează frecvența necesității unui gest chirurgical.

După infiltrație, pacienții sunt încurajați să noteze într-un jurnal cotidian o evaluare pe o scară analogică vizuală a intensității și caracterului durerii, pe care să-l relateze la consultația de control.

De cele mai multe ori, infiltrațiile sunt bine tolerate, cu eficacitate ridicatăși efecte secundare puțin frecvente.

Datorită efectului lor benefic în ameliorarea sau dispariția durerilor, infiltrațiile reprezintă o variantă importantă de tratament. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul de Call Center Arcadia – 0232 920.

Dr. Alexandru Nițulescu, medic specialist Chirurgie Spinală, Arcadia

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.