anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rolul preciziei în exploatarea maşinilor-unelte

GALERIE
precizie-masini-unelte
 • precizie-masini-unelte
- +

Optimizarea performanţelor maşinilor-unelte profesionale, a dus în timp la creşterea competitivităţii de pe piaţa mondială a prelucrării lemnului şi a metalului, conducând la obţinerea unei productivităţi mai ridicate, la o calitate superioară a materialului prelucrat şi la timpi morţi reduşi.

Evoluţia activităţilor de producţie a dus la prelucrarea mai intensă în regim de finisare, supravegherea în detaliu a proceselor, având ca efect piese de calitate ridicată printr-o utilizare eficientă a echipamentelor şi a personalului calificat.

Cei mai mulţi producători din această industrie folosesc tehnici avansate moderne pentru a impulsiona şi a îmbunatăţi performanţele maşinilor-unelte. De-a lungul timpului, s-au realizat modalităţi şi procedee de revizie a utilajelor, menite să ofere siguranţă operatorului şi să garanteze ca echipamentul corespunde obiectivului stabilit.

Datorită îmbunătăţirii performanţelor maşinilor-unelte, producătorii proiectează utilaje care respectă condiţii de precizie tot mai severe, implicând obţinerea rezultatelor rapide, prin verificări amănunţite în secţia de producţie.
Sunt elemente care pot provoca erori de prelucrare în timpul exploatării maşinilor-unelte, cum ar fi influenţa fenomenelor termice, de aceea se recomandă revizia echipamentelor cel puţin o dată pe an.

În cazul maşinilor-unelte mari, folosite la prelucrarea pieselor cu gabarit mare, de dimensiuni mari, pot apărea erori din cauza unor abateri ale echipamentului.

În urma unei verificări se vor stabili cauzele erorilor şi se va decide dacă erorile pot fi corectate cu forţe proprii (personal, echipamente, mecanisme) sau dacă se va apela la o firmă de profil.

Pentru îmbunătăţirea mentenanţei, se va lua în considerare o arie largă de parametri, care au rezultat ca urmare a sistemului de management al mentenanţei.

Pentru o evoluţie pe piaţa maşinilor-unelte, este necesară indroducerea unor inovaţii în practica mentenanţei, în ceea ce priveşte: echipamentele, parametrii, procedeele, personalul specializat şi sistemele de management, rezultând elaborarea unor produse de calitate bună de la început, obţinerea unei producţii preconizate la costuri cât mai reduse.

Mai multe articole tehnice pe blog la masiniunelte.ro/blog/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.