Rolul preciziei în exploatarea maşinilor-unelte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rolul preciziei în exploatarea maşinilor-unelte

GALERIE
precizie-masini-unelte
  • precizie-masini-unelte
- +

Optimizarea performanţelor maşinilor-unelte profesionale, a dus în timp la creşterea competitivităţii de pe piaţa mondială a prelucrării lemnului şi a metalului, conducând la obţinerea unei productivităţi mai ridicate, la o calitate superioară a materialului prelucrat şi la timpi morţi reduşi.

Evoluţia activităţilor de producţie a dus la prelucrarea mai intensă în regim de finisare, supravegherea în detaliu a proceselor, având ca efect piese de calitate ridicată printr-o utilizare eficientă a echipamentelor şi a personalului calificat.

Cei mai mulţi producători din această industrie folosesc tehnici avansate moderne pentru a impulsiona şi a îmbunatăţi performanţele maşinilor-unelte. De-a lungul timpului, s-au realizat modalităţi şi procedee de revizie a utilajelor, menite să ofere siguranţă operatorului şi să garanteze ca echipamentul corespunde obiectivului stabilit.

Datorită îmbunătăţirii performanţelor maşinilor-unelte, producătorii proiectează utilaje care respectă condiţii de precizie tot mai severe, implicând obţinerea rezultatelor rapide, prin verificări amănunţite în secţia de producţie.
Sunt elemente care pot provoca erori de prelucrare în timpul exploatării maşinilor-unelte, cum ar fi influenţa fenomenelor termice, de aceea se recomandă revizia echipamentelor cel puţin o dată pe an.

În cazul maşinilor-unelte mari, folosite la prelucrarea pieselor cu gabarit mare, de dimensiuni mari, pot apărea erori din cauza unor abateri ale echipamentului.

În urma unei verificări se vor stabili cauzele erorilor şi se va decide dacă erorile pot fi corectate cu forţe proprii (personal, echipamente, mecanisme) sau dacă se va apela la o firmă de profil.

Pentru îmbunătăţirea mentenanţei, se va lua în considerare o arie largă de parametri, care au rezultat ca urmare a sistemului de management al mentenanţei.

Pentru o evoluţie pe piaţa maşinilor-unelte, este necesară indroducerea unor inovaţii în practica mentenanţei, în ceea ce priveşte: echipamentele, parametrii, procedeele, personalul specializat şi sistemele de management, rezultând elaborarea unor produse de calitate bună de la început, obţinerea unei producţii preconizate la costuri cât mai reduse.

Mai multe articole tehnice pe blog la masiniunelte.store.ro/blog/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.