anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Rolul tehnologiei IPL în tratamentele dermatocosmetice (P)

GALERIE
ziarul-de-iasi-18
 • ziarul-de-iasi-18
- +

Tehnologia IPL, cunoscută și sub numele de lumină intens pulsată, este o metodă de tratament ce presupune utilizarea unui spectru luminos cu lungimi de undă diferite pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii sau corectarea unor inestetisme cutanate.

Lumina intens pulsată este produsă de o lampă nonlaser care emite un fascicul de lumină noncoerentă, cu lungimi de undă între 400 și 1200 nanometri, invizibil și infraroșu. Spre deosebire de IPL, laserul este o lumină cu o singură lungime de undă, cu energie mare ce acționează țintit pe o anumită componentă a pielii (melanina, hemoglobina).

Spectrul luminii se măsoară în nanometri. De exemplu, o lungime de undă de 755 nanometri realizează o penetrare a pielii la 755 nanometri adâncime; această lungime de undă este atrasă de melanină (pigment ce se află în firele de păr). Prin urmare, această lungime de undă e utilizată pentru epilare.

În Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, se utilizează aparatul IPL Pulsar, proiectat în laboratoarele de cercetare din Marea Britanie, unul dintre cele mai performante aparate IPL din lume, utilizat pentru multiple tratamente medicale și estetice.

Când se recomandă tratamentul IPL?

Tratamentul cu IPL Pulsar este blând, neinvaziv, cu un minim de disconfort fizic și fără reacții adverse importante. Aparatul are diferite capete de tratament cu următoarele indicații:

 • angioame superficiale, capilare sparte, cuperoză;
 • pilozitate excesivă;
 • pete solare, hiperpigmentații;
 • rejuvenarea pielii.

Fiind o metodă puțin agresivă, nu necesită o pregătire complexă în prealabil. Nici după intervenție nu sunt necesare măsuri deosebite; trebuie evitată expunerea la soare înainte și după procedură pentru a nu agresa suplimentar pielea de către razele solare.

Tratamentele se pretează pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cele închise la culoare; pot fi efectuate la femei și bărbați peste 18 ani, eventualele contraindicații fiind discutate la consultație (leziuni active de herpes, eczeme, fotodermatoze etc.).

Ședințele de tratament cu IPL se repetă la intervale de 4-6 săptămâni, numărul și durata acestora variind în funcție de afecțiune, localizare și răspuns terapeutic.

Prin urmare, tratamentele realizate cu IPL Pulsar sunt sigure, blânde, noninvazive, foarte eficace, tehnologia cu lumina pulsată fiind una dintre cele mai frecvente metode de tratament utilizată în clinicile de specialitate.

Pentru programări, pacienții au la dispoziție numărul 0232 920, CallCenter Arcadia.

Dr. Petronela Cozma, Medic primar Dermatovenerologie, Arcadia

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.