anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Români bucuroşi de caniculă: nici nu mai fac foc, doar ţin cazanele de rachiu în soare!

GALERIE
p
  • p
- +

Luna iunie, "Cireşar", a venit cu cireşe ude de ploaie, apoi iulie, "luna lui Cuptor", a adus temperaturi specifice; altfel spus, e caniculă; despre cum fac faţă căldurii românii, acasă sau în concediu, în cele ce urmează:

* "Marea a fost mult mai curată în acest an, că n-am mai înghiţit alge, carcalaci sau pene!" spun nişte compatrioţi aflaţi pe litoral, care au intrat în apă cu măştile la gură; de aceeaşi părere sunt şi cei care s-au scăldat în piscine. / * Alţi cetăţeni au preferat să intre în piscină cu măşti de scufundat; primii doi au găsit pe fund beri puse la răcit, al treilea a descoperit un slip bărbătesc şi un crap chinezesc, iar al patrulea a leşinat după ce a văzut ceva, încă nu se ştie ce. / * În această vară, speriaţi de coronaviruşi, foarte mulţi români au preferat să meargă la Mamaia; bucuroasă de oaspeţi, ea le-a tăiat o găină şi a gătit-o, în timp ce Tataia a scos vin din beci. * Balta din Hămesiţi s-a înfierbântat ca pe plită; localnicii au aruncat în ea rădăcini, orez şi verdeţuri, iar seara au luat acasă, cu oalele, borş de peşte proaspăt. Unul a găsit în oală şi o pereche de patine. / * Şi sătenii din Machitori sunt tare bucuroşi de caniculă, fiindcă nici n-a mai fost nevoie să facă focul sub căzănele, doar şi-au băgat pufoaicele în ele, apoi le-au scos în curte, să stea la soare. / * De când a dat căldura, Romeo Pastă transpiră tare în fiecare noapte; el a calculat că, dacă mai durează canicula, va dispărea de tot prin septembrie! / * Câţiva reporteri de televiziuni au fost trimişi să arate în direct că pot prăji ouă pe maşini şi le pot mânca; patru au luat de pe maşini coronaviruşi iar al cincilea găinaţ. / * Deoarece a aflat că există "coronaviruşi de apă", un român aflat la mare a renunţat să se mai scufunde cu setul special; acum el foloseşte labele de înot drept tăvi pentru adus beri şi tubul de respirat drept pai pentru băut berile! / * Mulţi cetăţeni din toată ţara sunt mulţumiţi: în sfârşit, caloriferele din apartamentele lor sunt calde, la temperatura camerei! / * O partidă de polo care trebuia să se ţină alaltăieri a fost amânată, fiindcă apa din bazin îi frigea pe jucători unde-i pielea mai subţire! Vom reveni!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Ovidiu MINEA

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Cocoşată în continuare de datorii, fără surse de finanţare clare, cu foarte puţini jucători decenţi sub contract şi cu mulţi salariaţi care consumă degeaba banii clubului, Poli poate cădea oricând în abis dacă nu schimbă radical modul de lucru.

Filmuletul zilei

opinii

Aplicaţii injurioase

Codrin Liviu CUȚITARU

Aplicaţii injurioase

Maşina se supărase că recalcitrantul conducător auto nu-i respectase instrucţiunile şi a decis să-l ejecteze. Martorii incidentului povesteau că Etonel înjura de mama focului din copac, în timp ce vehiculul îi imputa ca un apucat: „Dobitocule, când spun să mergi la dreapta, păi să mergi la dreapta, tu-ţi iezii mă-ti de pamblicar!”

Despre activitatea bancară

Alin ANDRIEȘ

Despre activitatea bancară

În ultimul deceniu, atât în România, cât şi în alte ţări, băncile sunt printre cele mai blamate instituţii. Acestea sunt acuzate, de multe ori pe bună dreptate, că sunt interesate doar de obţinerea unui profit cât mai ridicat şi că profită de puterea de piaţă, dar mai ales că sunt lipsite de etică şi responsabilitate socială. 

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

pulspulspuls

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Ehehei, apăi, dragi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, dacă tot a venit vremea dezvăluirilor din lumea cea ascunsă a manevrelor cu otorizaţii de milioane de coco din târg, haideţi să vă mai spunem niscai chestiuni mai vechi, ţinute la beci până acuma, ca să capete buchet şi arome specifice, ştiţi voi de care. 

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.