Români bucuroşi de caniculă: nici nu mai fac foc, doar ţin cazanele de rachiu în soare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Români bucuroşi de caniculă: nici nu mai fac foc, doar ţin cazanele de rachiu în soare!

GALERIE
p
  • p
- +

Luna iunie, "Cireşar", a venit cu cireşe ude de ploaie, apoi iulie, "luna lui Cuptor", a adus temperaturi specifice; altfel spus, e caniculă; despre cum fac faţă căldurii românii, acasă sau în concediu, în cele ce urmează:

* "Marea a fost mult mai curată în acest an, că n-am mai înghiţit alge, carcalaci sau pene!" spun nişte compatrioţi aflaţi pe litoral, care au intrat în apă cu măştile la gură; de aceeaşi părere sunt şi cei care s-au scăldat în piscine. / * Alţi cetăţeni au preferat să intre în piscină cu măşti de scufundat; primii doi au găsit pe fund beri puse la răcit, al treilea a descoperit un slip bărbătesc şi un crap chinezesc, iar al patrulea a leşinat după ce a văzut ceva, încă nu se ştie ce. / * În această vară, speriaţi de coronaviruşi, foarte mulţi români au preferat să meargă la Mamaia; bucuroasă de oaspeţi, ea le-a tăiat o găină şi a gătit-o, în timp ce Tataia a scos vin din beci. * Balta din Hămesiţi s-a înfierbântat ca pe plită; localnicii au aruncat în ea rădăcini, orez şi verdeţuri, iar seara au luat acasă, cu oalele, borş de peşte proaspăt. Unul a găsit în oală şi o pereche de patine. / * Şi sătenii din Machitori sunt tare bucuroşi de caniculă, fiindcă nici n-a mai fost nevoie să facă focul sub căzănele, doar şi-au băgat pufoaicele în ele, apoi le-au scos în curte, să stea la soare. / * De când a dat căldura, Romeo Pastă transpiră tare în fiecare noapte; el a calculat că, dacă mai durează canicula, va dispărea de tot prin septembrie! / * Câţiva reporteri de televiziuni au fost trimişi să arate în direct că pot prăji ouă pe maşini şi le pot mânca; patru au luat de pe maşini coronaviruşi iar al cincilea găinaţ. / * Deoarece a aflat că există "coronaviruşi de apă", un român aflat la mare a renunţat să se mai scufunde cu setul special; acum el foloseşte labele de înot drept tăvi pentru adus beri şi tubul de respirat drept pai pentru băut berile! / * Mulţi cetăţeni din toată ţara sunt mulţumiţi: în sfârşit, caloriferele din apartamentele lor sunt calde, la temperatura camerei! / * O partidă de polo care trebuia să se ţină alaltăieri a fost amânată, fiindcă apa din bazin îi frigea pe jucători unde-i pielea mai subţire! Vom reveni!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.