anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

România a "stârnit" cele mai multe investigaţii OLAF privind utilizarea fondurilor UE în 2014

GALERIE
OLAF
  • OLAF
- +

România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.

În 2014, OLAF a primit cele mai multe informări din toţi anii săi de activitate, respectiv 1.417. Acest lucru nu înseamnă neapărat că s-au înmulţit cazurile de corupţie şi fraudă, ci poate indica o încredere sporită din partea instituţiilor şi cetăţenilor în OLAF. Din surse publice au venit 458 de informări, iar 959 - din surse private, se arată în raport.

România are cele mai multe raportări din surse private dintre toate statele membre - 73 - şi alte şase din surse publice.

România este pe primul loc ca număr de investigaţii încheiate în 2014 în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene (36), urmată de Ungaria, cu 13 astfel de investigaţii, şi Bulgaria, cu 11.

Anul trecut, OLAF a finalizat 156 de investigaţii în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor UE, inclusiv de către ţări din afara Uniunii.

În total, OLAF a deschis anul trecut 234 de anchete, confirmând trendul ascendent din ultimii trei ani. În prezent, OLAF deschide cu 60 la sută mai multe investigaţii în medie pe an decât înainte de reorganizarea sa, în 2012.

Tot anul trecut, au fost finalizate 250 de investigaţii. Durata medie de desfăşurare a unei anchete a scăzut la 21 de luni, fiind cea mai mică din ultimii cinci ani.

Totodată, România a primit cele mai multe recomandări de la OLAF în perioada 2007 - 2014 (89). Dintre acestea, autorităţile judiciare româneşti au luat decizii în 53 de cazuri, acestea fiind de clasare a cauzei (37) şi de punere sub acuzare (16).

În 2014, OLAF a dat 397 de recomandări, de asemenea un număr record în ultimii cinci ani, autorităţilor financiare, judiciare sau administrative din ţările membre.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.