anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Declaratie de presa

România este definită prin eroii săi din trecut și din prezent! (P)

GALERIE
Dep. Monica Berescu 2
 • Dep. Monica Berescu 2
- +

Ziua Națională a României din acest an este umbrită din nou de contextul pandemic actual și de numărul de confrați care și-au dat ultima suflare singuri sau în spitale. În această negură există foarte mulți eroi anonimi, medici, asistente și personalul medical auxiliar, care se luptă ca pe front pentru a salva cât mai multe vieți. Și fac asta de aproape  doi ani de zile, fără încetare. 

,,Astăzi, când sărbătorim ziua tuturor românilor, este un prilej foarte bun să ne amintim  provocările și obstacolele pe care le-au depășit strămoșii noștri, care aveau un ideal, cel al unei națiuni unite. Ne îndreptăm inimile și mulțumirile către eroii neamului din trecut și din prezent, fără de care poate noi nu am fi fost astăzi aici. Îmi doresc ca în această zi specială fiecare dintre noi să se oprească un moment și să le mulțumească tuturor medicilor și asistentelor care salvează vieți. Consider că ei și ele sunt eroii României de astăzi și că merită toată aprecierea pentru eforturile și devotamentul lor. La mulți ani tuturor!”, transmite Monica Berescu, deputată USR PLUS și membră în Biroul Național USR.

Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a oferit recunoaștere unui popor harnic, cu valori creștine, care își iubește țara oriunde se află. Dacă facem un arc peste timp, România s-a dezvoltat și s-a integrat din ce în ce mai bine în spațiul european, mai ales în ultimii 20 de ani. Acum, la ceas aniversar, trebuie să redăm demnitatea românilor și să dezvoltăm o țară modernă, cu care să ne mândrim. 

Avem ocazia să scriem istoria acestei țări, iar în prezent fiecare dintre noi poate scrie o pagină din ea. Este nevoie de un efort comun pentru a construi țara la care visăm cu toții, țara care să-și câștige locul în politica europeană și prestigiul pe plan mondial.

La mulți ani, dragi români, și vă îndemn să luptați în continuare pentru o Românie europeană!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.