România este definită prin eroii săi din trecut și din prezent! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Declaratie de presa

România este definită prin eroii săi din trecut și din prezent! (P)

GALERIE
Dep. Monica Berescu 2
 • Dep. Monica Berescu 2
- +

Ziua Națională a României din acest an este umbrită din nou de contextul pandemic actual și de numărul de confrați care și-au dat ultima suflare singuri sau în spitale. În această negură există foarte mulți eroi anonimi, medici, asistente și personalul medical auxiliar, care se luptă ca pe front pentru a salva cât mai multe vieți. Și fac asta de aproape  doi ani de zile, fără încetare. 

,,Astăzi, când sărbătorim ziua tuturor românilor, este un prilej foarte bun să ne amintim  provocările și obstacolele pe care le-au depășit strămoșii noștri, care aveau un ideal, cel al unei națiuni unite. Ne îndreptăm inimile și mulțumirile către eroii neamului din trecut și din prezent, fără de care poate noi nu am fi fost astăzi aici. Îmi doresc ca în această zi specială fiecare dintre noi să se oprească un moment și să le mulțumească tuturor medicilor și asistentelor care salvează vieți. Consider că ei și ele sunt eroii României de astăzi și că merită toată aprecierea pentru eforturile și devotamentul lor. La mulți ani tuturor!”, transmite Monica Berescu, deputată USR PLUS și membră în Biroul Național USR.

Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a oferit recunoaștere unui popor harnic, cu valori creștine, care își iubește țara oriunde se află. Dacă facem un arc peste timp, România s-a dezvoltat și s-a integrat din ce în ce mai bine în spațiul european, mai ales în ultimii 20 de ani. Acum, la ceas aniversar, trebuie să redăm demnitatea românilor și să dezvoltăm o țară modernă, cu care să ne mândrim. 

Avem ocazia să scriem istoria acestei țări, iar în prezent fiecare dintre noi poate scrie o pagină din ea. Este nevoie de un efort comun pentru a construi țara la care visăm cu toții, țara care să-și câștige locul în politica europeană și prestigiul pe plan mondial.

La mulți ani, dragi români, și vă îndemn să luptați în continuare pentru o Românie europeană!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X