România merită mai mult! Românii sunt așteptați la vot pentru un viitor mai bun!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Comunicat de presă (P)

România merită mai mult! Românii sunt așteptați la vot pentru un viitor mai bun!

GALERIE
thumbnaiaaa
  • thumbnaiaaa
- +

Alegerile europene, care au loc în intervalul 23 - 26 mai 2019 în toate statele implicate, sunt vitale pentru conturarea viitorului Uniunii Europene. Importanța alegerilor este sporită prin faptul că acest proces electoral deschide o etapă importantă pentru dezvoltarea durabilă a Europei, implicit a țării noastre,fiind momentul în care cetățenii își pot delega reprezentanții prin vot direct, în forurile decizionale.

Pentru români, aceste alegeri anunță noi perspective, proiecte și soluții pentru problematici diverse, aflate pe agenda europeană: gestionarea migrației, locuri de muncă pentru tineri, libertatea de circulație, de a studia sau de a lucra în spațiul european, dezvoltare economică, respectarea drepturilor omului, soluții pentru conflicte internaționale și eliminarea actelor de terorism, finanțarea proiectelor prioritare.

Dincolo de opțiuni politice, de polemici și tensiuni inerente campaniilor electorale, trebuie să ne păstrăm receptivitatea și preocuparea pentru evoluțiile sociale și economice, pentru dezvoltarea coerentăși temeinică a țării, pentru consolidarea statutului României în cadrul Uniunii Europene.

De aceea vă invit la vot, pentru că România are nevoie de fonduri europene sporite pentru o educație de calitate, pentru formarea tinerilor, pentru transporturiși infrastructură, pentru un sistem medical performant, cu standarde înalte și dotări adecvate, de asemenea pentru agricultură sau programe economice!

Votul nostru înseamnă conștiință și responsabilitate, atitudine civică și opțiune politică a românilor, popor european autentic, dar conștient de propriile valori și reușite, de obiectivele și proiectele de țară, în aceeași măsură implicat și conectat la valorile, principiile și la agenda Uniunii Europene.

Convergența de valori, strategii, atitudini este esențială pentru ca Uniunea Europeană să devină un proiect politic solid. Votul nostru din ziua de 26 mai poate să elimine diferențe, standarde duble, discrepanțe dintre țările membre în privința subvențiilor inegale din agricultură, în privința diferențelor de calitate ale produselor alimentare sau în direcția blocării accesului nostru în spațiul Schengen. Acestea sunt principii, obiective și teme importante de proiect pe care Partidul Social Democrat le-a integrat coerent în Programul și platforma propuse ca mandat ferm pentru echipa de europarlamentari social-democrați care ne va reprezenta în Parlamentul European.

Pentru județul Iași toate aceste strategii și proiecte sunt extrem de importante, căci Iașul este un județ cu specific agricol, iarprogramele și subvențiile pentru fermieri sunt demersuri necesare pentru dezvoltări ulterioare. Prezența produselor agricole locale pe piața de desfacere județeană, națională și chiar internațională este o țintăesențială. Complexitatea județului Iași, rolul de nucleu valoric, de centru de resurse umane și expertiză se susține și prin calitatea de oraș universitar, al educației de calitate, al școlilor și universităților performante, dar și al dezvoltării culturale sau antreprenoriale, al dinamicii vieții sociale, culturale sau economice.

Farmecul romantic al Iașului, istoria lui bogatăși tumultoasă, atmosfera boemă de oraș cultural și spiritual, ecourile trecutului sunt acum în firească armonie cu deschiderile moderne spre economie, cunoaștere, inovare și cercetare, diversificare arhitecturală, dezvoltare a domeniilor informatice, a oportunităților din zona IT&C. Orașul Iași îmbină tradiția, cultura, educația, dezvoltarea modernă, relațiileși parteneriatele internaționale, fiind un oraș de vibrație și spirit european...

Votul românilor trebuie să fie și o opțiune pentru menținerea facilităților salariale sau fiscale acordate cercetătorilor și companiilor care desfășoară activități de cercetare, pentru plata unui salariu minim egal în cadrul programelor-cadru de cercetare ale UE pentru toți cercetătorii, măsură ce ar opri „migrația creierelor”, a specialiștilor de vârf, a inteligenței românești.

Argumentele și reperele menționate pentru o politică europeană activă sunt cu atât mai importante cu cât, din punct de vedere geografic, Iașul reprezintăgranița estică a Uniunii Europene, zonă în care România face constant demersuri administrative, de logistică, de monitorizare pentru asigurarea și dezvoltarea securității granițelor.

Rezultatele acestor alegeri depind de votul românilor, de dorința lor de a se exprima și de a valida prin vot programe politice și proiecte de țară, pentru cane dorim cu toții o consolidare a poziției noastre în plan european, ne dorim ca România să fieun membru esențial, implicat, respectat la nivelul Uniunii Europene.


Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.