România participă la Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

România participă la Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta

GALERIE
carte
  • carte
- +

Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, își deschide joi porțile, în program fiind incluse și manifestări culturale dedicate literaturii române contemporane, organizate de Institutul Cultural Român Budapesta.

În cadrul ''Serilor de literatură'' de vineri, ICR Budapesta va găzdui o dezbatere cu tema ''Scriitorul — între discurs public și tăcere'', la care vor participa Radu Aldulescu, Petru Cimpoeșu, Ana Donțu, László Noemi și Filip Florian. Evenimentul va fi moderat de criticul și istoricul literar Marius Miheț.

În ultima zi a festivalului, duminică, 24 aprilie, la standul României din incinta Complexului expozițional Millenaris, Radu Aldulescu, invitatul ICR Budapesta la Festivalul Internațional al Cărții, va intra în dialog cu Petru Cimpoeșu, pe marginea traducerilor în limba maghiară ale romanelor ''Cronicile genocidului'' (A népirtás krónikái, Editura Napkút, traducător Kirilla Teréz,) și ''Simion liftnicul'' (Simion, a panelszent, Editura Kalligram, Slovacia, traducător Szöcs Imre).

''Cronicile genocidului'' a fost tradus în limba maghiară cu sprijinul Centrului Național al Cărții (CENNAC) din cadrul ICR București prin programul TPS — Translation and Publication Support Program.

Radu Aldulescu (n. 29 iunie 1954, București) a debutat în 1993, la Editura Albatros, cu romanul ''Sonata pentru acordeon'', pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România.

Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.