România - prezentare catastrofală la cea mai mare expoziţie universală, la Milano
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

România - prezentare catastrofală la cea mai mare expoziţie universală, la Milano

GALERIE
standul romaniei
  • standul romaniei
- +
Deşi este poate cel mai mare eveniment internaţional de prezentare a potenţialului economic al unei ţări, România are una dintre cele mai slabe prezenţe. Numărul vizitatorilor este jumătate faţă de ceea ce se estimase.

Executivul, prin Ministerul de Externe, a găsit doar 3,6 milioane de euro pentru standul ce va reprezinta, timp de şase luni, România la Expo Milano, cea mai mică sumă la nivelul tuturor statelor din Uniune. Chiar şi cu aceşti bani puteam face o „figură frumoasă”. Mulţi dintre cei care au vizitat standul României s-au plâns însă de oferta slabă şi chiar de aspectul neîngrijit al standului.

Marius Tudosiei, specialist în artă culinară, relatează pe blogul personal despre neregulile găsite la stand pe data de 5 iunie. „Aş vrea să vă povestesc starea pavilionului în 5 iunie. Două hostese plasate la intrare abia răspundeau la salut. Pe scaunele dintr-un plastic ieftin şi prost, ca la un birt de ţară, câţiva oameni în vârstă se adăpostiseră de soare. Priveau nişte imagini despre „frumuseţile României” – într-un colaj în care erau înghesuite, de-a valma, obiceiuri de vară şi de iarnă la ţară, imagini de prin păduri (puteau fi din orice pădure), nişte pescari la treabă şi alte asemenea. Succesiunea lor nu m-a ajutat să descopăr logica în care erau puse. N-am descoperit-o nici în mixul de melodii, ba chiar mă gândeam că „Drumurile noastre toate” s-ar putea să nu impresioneze străinii. În spatele ecranului, pe culoar, parchetul se umflase: am mers ca pe o saltea de apă. O bucată de parchet ieşise din linie – dacă nu mă împiedicam de ea, n-aş fi remarcat- o. Eram cu ochii pironiţi pe un raft complet gol. Acolo, în acele multe alveole, mă aşteptam să văd câteva zeci de vinuri româneşti bune şi excepţionale. Am văzut doar două ghivece stinghere cu flori roz. Alte ghivece (doar 3) tronau pe vârful Pavilionului României. Erau cu viţă de vie. Moartă. Uscată“, a scris Tudosiei pe blogul său.

Specialiştii vorbesc despre un obiectiv ratat şi descriu proiectul drept o casă tradiţională, ultra-arhaică, având la etaj restaurant cu mâncare tradiţională de calitate îndoilelnică. O apariţie palidă, raportat la cea a standurilor vecine, ce par venite din era high-tech. Cât de importantă este prezenţa României acolo? Expoziţia universală care este cel mai mare eveniment de acest gen la nivel global, fiind organizată o dată la cinci ani.

evz.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.