România primește 1 miliard de euro de la Comisia Europeană pentru criza coronavirusului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 04.08.2021

România primește 1 miliard de euro de la Comisia Europeană pentru criza coronavirusului

GALERIE
bani, ue
  • bani, ue
- +

Comisia Europeană a anunțat vineri că va direcționa către România peste 1 miliard de euro, pentru criza generată de coronavirus.

Într-o scrisoare adresata autorităților române, comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit spun că pentru combaterea efectelor COVID-19 Comisia Europeană va direcționa către România peste un 1 miliard de euro, astfel:

- 483 de milioane de euro - prin renunțarea în acest an la obligația de a le solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale;

și

- 637 de milioane de euro - prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

La ce vor fi folosite aceste fonduri acordate țării noastre

- pentru a sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste;

- pentru a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situația actuală;

- pentru a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale;

- pentru a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza COVID-19.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Incertitudine politică la Sofia

Lucian DÎRDALA

Incertitudine politică la Sofia

După scrutinul din primăvară, cetăţenii nu s-au speriat de instabilitate într-atât încât să se întoarcă în braţele partidelor consacrate, ci au perseverat în a vota grupări anti-establishment precum cea condusă de artistul Slavi Trifonov (ITN - „Există un astfel de popor”).

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (III)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (III)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

Râsul, scrisul şi proscrisul

Florin CÎNTIC

Râsul, scrisul şi proscrisul

Mori dacă nu mai ai de ce trăi, ce povesti. Nu ştiu dacă românul e născut şi povestitor, nu numai poet, dar ascultaţi povestea asta. Fiecare om trebuie să fie ceea ce este. Uşor de zis, căci cât de lesne se complică omul cu lucrurile mărunte. Pe urmă maimuţăreşte pe altul. Eu n-am maimuţărit, dar am imitat.

Ion Baciu - o viaţă pentru o orchestră (III)

Alex VASILIU

Ion Baciu - o viaţă pentru o orchestră (III)

Multe aspecte reprezentative, excepţionale, spectaculoase din viaţa lui Ion Baciu ca muzician ar putea fi luminate, statura sa morală continuând să lase impresii adânci celui care, răsfoind atent filele istoriei, poate înţelege mai bine avatarurile prezentului. 

pulspulspuls

Viaţa de partid, la ţară: aşa da odă marelui cârmaci judeţean!

Viaţa de partid, la ţară: aşa da odă marelui cârmaci judeţean!

Băbăeţ şi mă fetiţe, că tare am mai râs ieri pe la orele amiezii, şi musai să vă spunem mai jos şi vouă faza asta, când un bun amic ce stăruie mai mult decât trebuie prin zona facebookurilor ne-a atras atenţia asupra unei postări a lui dom’ Costel de la giudeţ, pe pagina lui de persoană publică. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.