România razna
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

România razna

GALERIE
michael astner
  • michael astner
- +

După câteva seri de urmărit analizele de la tv a „Revoluţiei fiscale" pornită miercuri de OUG 79/2017, concluziile cam astea sunt:

1. Prin OUG-ul de modificare a Codului Fiscal, Guvernul PSDragnea-Tudose a plantat nişte bombe cu efect (mai mult sau mai puţin) întârziat pe ici, pe colo, adică prin punctele esenţiale ale economiei de piaţă LIBER|, care vor exploda în decursul anului viitor.

2. În timp ce discursul bolşevic însoţitor al „Revoluţiei fiscale" butonează pe multinaţionale şi bănci („programate" de-a fi arătate cu degetul drept vinovate în cazul în care clasa muncitoare se va trezi cu salariile nete diminuate), experţii constată că cel mai lovit va fi, de fapt, prin impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri (deci indiferent de profit sau pierderi) a firmelor cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro - majoritatea copleşitoare a firmelor româneşti! - chiar capitalul românesc, multe dintre ele riscând chiar falimentul! De, mândri că-s români, alde Tudose, Mişa şi LOL Guţa, şi îndrăzneţi: au îndrăznit să creadă-n România lui Dragnea Teleormegalomanu.

3. Dragoş Glăvan (dacă bine am reţinut numele) la Digi24: prin „Revoluţia fiscală", Guvernul PSDragnea-Tudose urmăreşte o mare redistribuire a banilor publici prin scoaterea lor din zona controlată şi trimiterea lor într-o zonă discreţionară! Cum ar veni, la-ndemâna pixului cui trebuie (exemple concrete: „naţionalizarea" a unei părţi din Pilonul II de Pensii şi recentralizarea unei părţi a banilor primăriilor).

4. Eventuala pierdere a guvernării pare asumată - bombele plantate urmând a dăuna oricărui guvern succesor, astfel încât la următoarele alegeri, ALDE-PSD să poată veni iar din opoziţie pe un cal potenţial albit de uitarea românilor şi să câştige graţie altei campanii deşănţate de propagandă şi promisiuni.

5. Guvernul PSDragnea-Tudose nu mai poate fi considerat (doar) incompetent, ci preponderent ticălos - ticălos cu premeditare.

6. „Revoluţia fiscală" e doar unul din cleştile menghinei. Celălalt urmează să fie „Revoluţia penală", în favoarea infractorilor din vârful Puterii, desigur. Menghina vizează sugrumarea economiei de piaţă LIBER| şi a statului de drept.

Atenţie, urmează imagini care v-ar putea afecta raţional!

În timp ce Guvernul s-a ocupat de criminala OUG de modificare a Codului Fiscal nedorită de nimeni şi respinsă de toţi, parcă România reală a ţinut să ilustreze pe măsură razna guvernanţilor.

Un om moare în Piaţa Obor din Bucureşti, pentru că primul ajutor îi este dat de echipajul cam ageamiu al unei ambulanţe private fără autorizaţie de funcţionare.

Un miner moare în spitalul Floreasca din Bucureşti fix din cauza din care au murit cu doar doi ani în urmă şi o parte a victimelor din Colectiv: nu din cauza arsurilor şi a intoxicărilor cu fum, ci în urmă infestării cu bacteriile intraspitaliceşti ucigaşe Klebsiella şi Pocianic.

Un autocar MAI (al Jandarmeriei) circulă prin Bucureşti ca-ntr-un film american de acţiune, riscând viaţa multor oameni participanţi în trafic şi doar - trebuie să recunoaştem - priceperea şoferului evită o catastrofă de proporţii.

O femeie moare-n stradă, ambulanţa vine, paramedicii constată moartea ei şi… pleacă, lăsând femeia decedată pe trotuar, unde-i privegheată timp de două ore de câţiva trecători până ce-a venit o maşină de pompe funebre s-o ridice.

Leul devine tot mai costeliv, atingând vineri, pe piaţa interbancară, cea mai slabă cotaţie ever (1 euro = 4,65 RON), BNR stabilind cursul de schimb la 4,6390. Bugetul Guvernului PSDragnea pe 2017 a pornit de la un curs mediu de 4,46 RON = 1 euro. Diferenţa? 18 bani. „Decât".

Alimentele se scumpesc văzând cu ochii (+50% la ouă, +40% la unt…).

Benzina s-a scumpit deja de când cu reintroducerea supraaccizei. Curentul electric s-a scumpit şi el, gazul la fel (şi o va mai face).

Aşa stând lucrurile, rata inflaţiei este rectificată în sus de BNR de la1,9% la 2,6%, prognoza fiind că va creşte.

Ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa („eu am fost primul care..., eu am fost primul care..., eu am fost primul care...”) boceşte-n braţele Antenei 3 cum a rezistat el presiunilor (???) şi se jură pe cele trei fete ale sale că-i român şi crede-n România, aşa că bine ne va fi la anul.

„Regaliştii” Dragnea şi Tăriceanu, lipsiţi de alte griji (vorba vine) au depus un proiect de lege prin care Casa Regală urmează a fi finanţată de stat cu milioane de euro pe an (20 de milioane chiar, speculează unii), prinţesa Margareta, Duda de România, urmând a fi asimilată unui fost şef de stat. Gurile rele spun că PSD-ul, conştient că nu prea are şanse să mai câştige în curând preşedinţia, ia în calcul şi varianta întoarcerii la monarhie - o monarhie la căruţa Parlamentului pesedist.

În tot acest timp, urşii ţării par să-i copieze pe guvernanţii ALDE PSDragnea în materie de tupeu şi dau iama în satele şi oraşele ţării, afişând o cel puţin la fel de mare foame şi lipsă de teamă, că de jenă nu poate fi vorba la niciunii dintre ei.

Michael Astner este poet, traducător şi publicist

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.