Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

România - Ungaria SCOR FINAL 3 - 0 (Marica, min. 2, Pintilii, min. 31, Tănase, min. 88)

GALERIE
antrenament-tricoloridzsudzsak-ungaria
  • antrenament-tricolori
  • dzsudzsak-ungaria
- +

Min 90+3 - Final

Min 90+1 - Bogdan reţine lovitura de cap a lui Hoban

Min 88 - Goool România! 3-0! Tănase înscrie cu un şut la colţul lung, la capătul unei acţiuni individuale superbe

Min 85 - Iese Koman şi intră Szabici

Min 82 - Lovitură liberă periculoasă pentru Ungaria. Szalai trimite peste poartă

Min 79 - Iese Marica şi intră Hoban

Min 74 - Chiricheş intervine excelent şi-l deposedează pe Szalai în faţa porţii

Min 70 - Adi Popa scapă singur după o ieşire greşită la ofsaid, dar e blocat de portar

Min 69 - Ocazie imensă pentru România. B. Stancu scapă singur cu portarul, dar şutul său e respins în corner

Min 68 - Iese Varga şi intră Lovrencsics

Min 64 - Iese Maxim şi intră Ad. Popa

Min 60 - Vanczák primeşte galben

Min 58 - Iese Torje şi intră Tănase

Min 56 - Dzsudzsák reia peste poartă o centrare din banda dreaptă

Min 50 - Bourceanu primeşte galben

Min 49 - Marica întoarce bine pentru Stancu, dar centrarea acestuia este blocată

Min 46 - A început repriza secundă

 

Min 45+3 - Pauză

Min 45+2 - Lipták primeşte galben

Min 40 - Tătăruşanu scoate în corner un şut de la 35 de metri al lui Hajnal

Min 36 - Marica îl lansează pe Maxim, mijlocaşul lui Stuttgart driblează, dar centrarea sa e respinsă din faţa porţii

Min 34 - Schimbare la Ungaria. Iese Korcsmár şi intră Hajnal

Min 34 - Torje acuză probleme medicale după o intrare prin alunecare

Min 31 - Goool România! 2-0! Pintilii înscrie cu un şut superb, în vinclu, de la 30 de metri

Min 28 - Raţ primeşte îngrijiri medicale, accidentat de Koman

Min 26 - Stancu primeşte în careu de la Torje, Guzmics intervine prin alunecare şi acordă corner

Min 26 - Pintilii îşi preia la 30 de metri şi trimite, în forţă, peste poartă

Min 25 - Contraatac al României după o minge recuperată de Măţel, însă fundaşul dreapta centrează prea puternic

Min 23 - Fază de atac a maghiarilor în careul lui Tătăruşanu, defensiva noastră se apără bine

Min 18 - Combinaţii bune ale tricolorilor, pasa lui Stancu îl surprinde în ofsaid pe Marica

Min 15 - Maxim execută peste poartă lovitura liberă

Min 14 - Torje este faultat la 25 de metri. Korcsmár primeşte galben

Min 11 - Ungurii presează tot mai mult. Szalai îşi preia bine la 20 de metri şi şutează slab, pe lîngă

Min 10 - Varja trimite slab pe lîngă poartă

Min 9 - Maxim execută un corner, mingea e respinsă la Bourceanu, care şutează în braţele lui Bogdan

Min 4 - Dzsudzsák execută o lovitură liberă, Raţ respinge

Min 2 - Goool România! 1-0! Marica recuperează o minge, scapă singur cu Bogdan, şi-l învinge cu un şut plasat

Min 1 -A început meciul

 

ORA 02:50

Diseară, românii se bat cu ungurii. Dar nu este vorba de Ardealul strămoşesc ori de ţinutul secuiesc, ci de un joc de fotbal pentru calificarea la o competiţie importanţă, ca şi cum România s-ar lupta cu alde Norvegia sau Elveţia. S-a nimerit să fie Ungaria.

Situaţia în grupă: Privind clasamentul, observăm că Ungaria se află înaintea noastră, cu un punct şi un "plus cinci" la golaveraj. Iar golaverajul, în competiţiile organizate de FIFA (spre deosebire de cele sub egida UEFA), primează în faţa rezultatelor directe, în caz de egalitate de clasament. Totuşi, aceste rezultate directe ne spun ceva: că tricolorii au smuls un punct la Budapesta (chinuit, e drept!) şi au câştigat la Istanbul, acolo unde maghiarii n-au reuşit decât o remiză. Explicaţia o avem dacă privim ţintarul meciurilor, trecute şi viitoare. Noi am scăpat de Olanda aşa feşteliţi cu am fost, ungurii nu şi vor juca în ţara polderelor. Programul meciurilor viitoare ale României este ideal: acasă cu Ungaria, Turcia şi Estonia şi un voiaj de plăcere în Andorra. Este de prisos să spunem că această bătălie, în care este angrenată şi ţara Semilunei, se dă pentru locul II care conduce la un baraj. Olanda este de neatins în fruntea grupei, matematic calificată la Cupa Mondială.

Efectivele. Privim formaţia probabilă a maghiarilor: opt jucători din cei 11 joacă în campionatele străine. Nu în superechipe (poate cu excepţia lui Szalai de la Schalke), dar joacă. Campionatul autohton dă doar trei jucători: doi de la Diosgyör (Liptak şi Elek) şi unul de la Györ, Kadar. În echipa României sunt şase stranieri (inclusiv Chiricheş, abia transferat de la Steaua, patru jucători din campionatul intern (dintre care trei de la Steaua) şi unul fără echipă (Marica). Rezultă de aici că fotbalul maghiar dă mai multe valori în Europa, dar echipa României pare mai articulată şi mai omogenă şi are un plus substanţial de tehnicitatea.

Profilul fizic. Din punct de vedere fizic, avantajul maghiarilor, după cum s-a spus mult în ultima vreme este talia, ceea ce face sortit eşecului jocul cu mingi bubuite şi centrări înalte în careu. De asemenea, concentrarea maximă la fazele fixe este esenţială. Revenirea lui Goian la naţională este esenţială din acest punct de vedere.

Tabloul tactic. Selecţionerul Victor Piţurcă a caracterizat astfel jocul maghiarilor: "În faţă toţi sunt periculoşi. Dzsudzsak, Hajnal, Szalay, Koman sunt jucători cu calităţi fotbalistice deosebite şi dacă nu eşti atent, pot face diferenţa în orice moment. Ungaria îşi va face jocul ei. Echipa Ungariei nu e una care să preseze. De obicei joacă în poziţional, are nevoie de spaţii, pentru că are jucători de viteză", a spus Piţurcă. Prin urmare, jocul de posesie, combinat cu aglomerarea spaţiilor, şi depăşirea apărării maghiare prin combinaţii şi acţiuni individuale, vor fi coordonatele principale ale jocului cu maghiarii.

Factorul psihic. Am spus mai sus că programul rundelor finale ale grupei este net favorabil României. Nu trebuie uitat, însă, că acest avantaj se poate întoarce ca un bumerang. Presiunea maximă este pe ai noştri, dar şi peunguri, care vor veni montaţi să ia punct(e) de la Bucureşti.Să nu uităm, ei aşteaptă un festin fotbalistic mai de multă vreme decât noi.  Dacă oaspeţii deschid scorul, trebuie foarte mare putere de concentrare şi forţă pentru a depăşi acest handicap.

Partida România - Ungaria se dispută astăzi, pe Arena Naţională, de la ora 21:00 şi va fi transmisă de Antena 1 şi GSP TV.

Formaţiile probabile

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Maxim, Stancu - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Ungaria: Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Liptak, Kadar - Koman, Elek, Hajnal, Dzsudzsak - Szalai, Szabics. Selecţioner: Sandor Egervari.
Arbitru: Alberto Undiano (Spania).
 

Grupa D `n cifre

Meciuri disputate: Olanda - Turcia 2-0; Andorra - Ungaria 0-5; Estonia - Rom=nia 0-2; Turcia - Estonia 3-0; Rom=nia - Andorra 4-0; Ungaria - Olanda 1-4; Estonia - Ungaria 0-1; Olanda - Andorra  3-0; Turcia - Rom=nia 0-1; Rom=nia - Olanda 1-4; Ungaria - Turcia 3-1; Andorra - Estonia 0-1;Olanda - Estonia 3-0; Ungaria - Rom=nia 2-2; Andorra - Turcia 0-2; Turcia - Ungaria 1-1; Olanda - Rom=nia 4-0; Estonia - Andorra 2-2.

Meciuri de disputat: Rom=nia - Ungaria, Turcia - Andorra, Estonia - Olanda (6 septembrie); Ungaria - Estonia, Andorra - Olanda, Rom=nia - Turcia (10 septembrie); Olanda - Ungaria, Estonia - Turcia, Andorra - Rom=nia (11 octombrie), Rom=nia - Estonia, Turcia - Olanda, Ungaria - Andorra (15 octombrie).

Clasamentul grupei

1.Olanda        6          6          0          0          20:2   18

2.Ungaria       6          3          2          1          13:8   11

3.Rom=nia     6          3          1          2          10:10 10

4.Turcia          6          2          1          3          7:7      7

5.Estonia       6          2         0          4          3:9      6

6.Andorra       6          0          0          6          0-17   0

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri