TEXT UMORISTIC

Românie, scumpă țară!

vineri, 14 martie 2025, 02:50
3 MIN
 Românie, scumpă țară!

De la începutul anului s-au scumpit iar carburanții; după fiecare asemenea scumpire, logic, se scumpesc din nou absolut toate, că și baba care vinde leurdă și ceapă verde în piață vine la oraș cu autobuzul, nu cu Tesla. În primăvara asta se vor scumpi iar gazul și curentul, deși nu se știe când, că vin alegerile, așadar se vor scumpi din nou toate celelalte, încă o tură. Ne vom descurca, în cazul ăsta? Dacă da, atunci cum? Dacă nu noi, atunci cine? Estimări și analize, în cele ce urmează:

* În curând, adică peste nu prea multă vreme, românii care vor intra în localuri vor putea citi în menu „Puneți la loc scobitorile după utilizare!” și „Folosiți șervețelele pe o singură parte!”, iar cei care vor intra și la WC-ul localului vor putea citi bucățile de ziare înfipte în cuiele din pereți. După alte luni vor găsi în cabinele respective nu bucăți de ziare, ci ciucălăi de păpușoi legați cu lanțuri de țeavă, să nu-i fure careva.

 

* Se vor scumpi și băuturile, dar pe partea asta putem valorifica sticlele goale, ca în anii ’80: sumele astfel obținute vor fi mai mari dacă vom strânge mai multe sticle goale și, absolut logic, vom strânge mai multe sticle goale doar dacă vom goli mai multe sticle pline. Prin urmare, românii trebuie să se apuce de băut – sau să continue, dacă s-au apucat din timp; un alt important avantaj al acestei metode este că, la mahmureală, oamenii vor doar să doarmă, făcând, astfel, importante economii de energie.

* Ca de fiecare dată când cresc prețurile, și țigările se vor scumpi, iar românii vor fi încurajați să cultive pe lângă casă tutun ori chiar alte plante diverse. Urmașul dacilor se descurcă: dacă nu mai poate fuma țigările altora, că nu-i mai dă nimeni, își amintește vechea vorbă din popor „Dacă nu-i pește, și racu-i pește!” și așa, din aproape în aproape, ajunge la „Dacă nu-i tutun, și mătasea de porumb e tutun, chiar și mătasea broaștei!”. Cea mai ieftină mătase de porumb și cea mai ieftină mătase a broaștei vor fi cele fără timbru, aduse de la frații de peste Prut.

* Avem și câteva estimări privind viitoarele prețuri ale preparatelor din carne:

– codițe purcel – 20 de lei spira (la 10 spire, două gratis!);

– șorici – 150 de lei coala tip cerere, 250 de lei foaia A3;

– mațe cârnați – 15 lei metrul, 250 de lei ghemul;

– cap porc întreg – 500 de lei, doar pentru grupuri organizate (nunți, cumătrii, aniversări);

– componente cap porc: 70 de lei limba, 50 de lei râtul, 10 lei pleoapa (15 lei setul de două pleoape cu tot cu gene, din care se pot face pensule pentru zugrăvit prin casă).

* Ca protecție socială, de Paști se vor comercializa borșul de miel instant, la plicușor legat cu ață, și drobul la doar 15 lei kilogramul; am înțeles că, totuși, la prețul ăsta avantajos, nu este vorba despre drob de miel, ci despre drob de sare. Și produsele din pasăre se vor scumpi: 17 lei târtița, 19 lei pipota, 39 de lei capul cu cioc și creastă. Ofertă specială pentru femeile iubite: doar 15 lei inima de pui congelată!

Analiștii economici nu s-au pronunțat în legătură cu prețurile preparatelor din pițigoi, pupeze, guguștiuci, berze, vrăbii și ce vor mai vinde pe tarabele din piețe micii producători.

Cercetătorii români pregătesc vaccinul din muște, cu care se trece iarna mai ușor!

 

Cum a fost ceva mai cald, cum am văzut muște: n-au murit în zilele reci, doar s-au prefăcut, au hibernat, iar căldura le-a readus la viață, le-a reactivat. Muștele au o superputere, ca eroii din filme, iar oamenii nu, dar am aflat că niște savanți români tocmai muncesc la un vaccin extras din muște; acesta se numește, provizoriu, „Ser de muscă”, însă cercetătorii se gândesc la o denumire mult mai atractivă, cel puțin pentru bărbați: „Muscat”! Vaccinul va fi destinat cetățenilor care nu desfășoară activități esențiale, ci freacă menta (politicieni, diverși bugetari etc.), și de care ne putem lipsi măcar peste iarnă: ei vor fi vaccinați în noiembrie și păstrați în saci până când dă căldura, dacă nu-i fură nimeni între timp. Se pare că, totuși, există un efect advers al vaccinului din muște, care se manifestă la femei; cercetătorii l-au denumit, tot provizoriu, „rău de muscă”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii