Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Românii au cinstit Ziua Mondială a Toaletelor

GALERIE
Patratel VINERI, 20 noiembrie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 20 noiembrie 2020 - 1
- +

* Unii cetăţeni şi-au construit case de vacanţă în care au petrecut câteva zeci de ore, nu mai mult, la câte un sfârşit de săptămână, însă toţi cetăţenii petrec aproape un an din viaţă, după cum arată statisticile, stând aşezaţi pe diverse closete. Vorba vine, că mai există zone de pe glob în care aceste minuni ale civilizaţiei încă n-au pătruns, iar băştinaşii petrec aceeaşi perioadă din viaţă stând pe vine după tufe, cu un par într-o mână, în caz că apare leul, câinele, vraciul ori nevasta. Anual, pe 19 noiembrie, sunt sărbătorite closetele; ieri a fost "Ziua Mondială a Toaletelor", patronată de ONU; mulţi compatrioţi au ţinut să o marcheze, în ciuda pandemiei şi, pe alocuri, a penuriei de hârtie igienică. Deţinem informaţii:

* Sătenii din reprezentativa localitate Consumatori au ciocnit, ieri, în cinstea tuturor cabinelor din curţi, care le-au stat alături, zi şi noapte, în vremuri de mare nevoie, şi care i-au ajutat să se descurce mai mult decât onorabil în perioade de restrişte, când nu mai aveau în crame, cămări sau beciuri decât pufoaicele.

* Şi omologii lor din Machitori au organizat o manifestaţie de susţinere a cabinelor de lemn din fundul curţilor; ei au purtat măşti pe nas nu din pricina pandemiei, ci pentru că aşa intră ei întotdeauna în respectivele cabine, în care deodorantele de încăpere nu rezolvă nimic.

* De Ziua Mondială a Toaletelor, sătenii din Puturoşi s-au adunat în faţa casei edilului Eugeniu Pupăză şi i-au spart geamurile cu pietre, fiindcă acesta, în timpul campaniei electorale, a promis că va face rost de fonduri europene pentru ca toate gospodăriile să aibă canalizare şi apă curentă în loc de latrine din scânduri; toţi au venit la miting îmbrăcaţi, simbolic, în pufoaicele lor atât de îndrăgite.

* Cu aceeaşi ocazie, primarul din Acarieni a ţinut un scurt discurs pe terasa bufetului "La acarianul grăbit", în care a ţinut să amintească asistenţei că în lume există multe ţări în care este criză de hârtie igienică, pe fondul pandemiei. Cei prezenţi s-au arătat nedumeriţi de vorbele lui, iar unii au scos telefoanele şi au căutat pe Internet, să afle ce înseamnă "hartie igienica". Toţi au răsuflat uşuraţi aflând că producţia de porumb a acestei toamne satisface toate nevoile.

* Ca un detaliu picant, trebuie să amintim că mulţi dintre sătenii pomeniţi mai sus au, la casele lor, în privatele din lemn, ciucălăi legaţi cu lanţ de o scoabă fixată în perete, cam cum sunt cănile de la fântâni, să nu-i fure nimeni. Soţia edilului pomenit mai sus a interpretat greşit denumirea evenimentului şi şi-a obligat bărbatul să-i cumpere mai multe toalete noi, de seară, cu fir lucios, şi câteva sticle cu apă de toaletă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri