Românii chiar îndrăgesc campania electorală!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Românii chiar îndrăgesc campania electorală!

GALERIE
Patratel VINERI, 27 noiembrie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 27 noiembrie 2020 - 1
- +

* De azi încolo mai avem o săptămână de campanie electorală; mulţi vor întreba "Ce campanie, care campanie, cum adică? A fost aşa ceva?" şi e normal, că în pandemie omul se gândeşte la coronaviruşi, mai importanţi pentru el decât politicienii! Deşi unii zic că această campanie electorală nici n-a existat, aducem astăzi dovezi care arată că românii au fost totuşi preocupaţi:

* Pentru alegătorii din Consumatori, campania din această toamnă a semănat perfect cu cele de prin anii '90, când spiritele se încingeau, oamenii se băteau şi afişele se rupeau: primarul spune că a pozat el un copil, cu siguranţă plătit de Soros şi de Bill Gates, care trăgea cu praştia într-un afiş electoral! Copilul zice că ţintise vrabia de pe panoul de afişaj, dar că măştile anti-Covid nu-s bune de praştii! Acelaşi edil declară şi că nişte cetăţeni au rupt afişele lipite pe gardul terasei bufetului, unde oamenii se mai adună în ciuda frigului; aceştia se scuză şi spun că, de când cu nebunia Covid, n-au mai găsit hârtie igienică.

* Şi la Machitori spiritele s-au inflamat: câţiva localnici au fost auziţi înjurând de rude, ceară, gâţi, decedaţi şi alte elemente taman în timp ce treceau prin dreptul panoului de afişaj electoral; ei spun că, de fapt, nici n-au văzut panoul respectiv şi că subiectul discuţiei lor fusese patronul bufetului, care a anunţat că nu mai dă pe caiet. Tot acolo au fost semnalate mai multe dispariţii misterioase de bannere cu mecle de candidaţi pe ele, care iniţial fuseseră amplasate pe stâlpi, deasupra şoselei; acum, mulţi săteni sunt bucuroşi că au făcut rost de un material bun pentru astupat găurile din acoperiş.

* Primarul din Puturoşi a fost întrebat de corespondenţii noştri de ce în localitatea sa nu există nicăieri afişe electorale; edilul a tuşit de câteva ori, să-şi dreagă vocea, şi-a muşcat niţel buzele, ca pentru a alunga gândul unui zâmbet, şi a răspuns că afişe se pun în fiecare zi, dar "sătenii le desprind de pe panouri cu grijă, să nu se boţească ori să se rupă, şi le duc la casele lor, să şi le lipească pe pereţi, în semn de preţuire! Cu toţii profită de campania electorală pentru a avea în case postere cu idolii lor!".

* Există români care au fost surprinşi în timp ce priveau cu atenţie afişele electorale; da, pare incredibil, dar martorii oculari pot băga mâna în foc, să se mai încălzească. Mai exact, doi bărbaţi din Acarieni au petrecut un minut stând nemişcaţi în faţa unui panou de afişaj electoral; cu toţii sunt convinşi că respectivii chiar au fost interesaţi de oferta partidelor şi că nu au stat aşa ca să facă pipi sub panou, după cum spune o vecină. Alt pasionat de politică din aceeaşi localitate chiar a pus mâna pe panou, ca şi cum ar fi vrut să-l simtă; aceeaşi vecină care nu merită încredere spune că, de fapt, el s-a sprijinit de panou ca să-şi cureţe balega de pe gumari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.