Românii chiar îndrăgesc campania electorală!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Românii chiar îndrăgesc campania electorală!

GALERIE
Patratel VINERI, 27 noiembrie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 27 noiembrie 2020 - 1
- +

* De azi încolo mai avem o săptămână de campanie electorală; mulţi vor întreba "Ce campanie, care campanie, cum adică? A fost aşa ceva?" şi e normal, că în pandemie omul se gândeşte la coronaviruşi, mai importanţi pentru el decât politicienii! Deşi unii zic că această campanie electorală nici n-a existat, aducem astăzi dovezi care arată că românii au fost totuşi preocupaţi:

* Pentru alegătorii din Consumatori, campania din această toamnă a semănat perfect cu cele de prin anii '90, când spiritele se încingeau, oamenii se băteau şi afişele se rupeau: primarul spune că a pozat el un copil, cu siguranţă plătit de Soros şi de Bill Gates, care trăgea cu praştia într-un afiş electoral! Copilul zice că ţintise vrabia de pe panoul de afişaj, dar că măştile anti-Covid nu-s bune de praştii! Acelaşi edil declară şi că nişte cetăţeni au rupt afişele lipite pe gardul terasei bufetului, unde oamenii se mai adună în ciuda frigului; aceştia se scuză şi spun că, de când cu nebunia Covid, n-au mai găsit hârtie igienică.

* Şi la Machitori spiritele s-au inflamat: câţiva localnici au fost auziţi înjurând de rude, ceară, gâţi, decedaţi şi alte elemente taman în timp ce treceau prin dreptul panoului de afişaj electoral; ei spun că, de fapt, nici n-au văzut panoul respectiv şi că subiectul discuţiei lor fusese patronul bufetului, care a anunţat că nu mai dă pe caiet. Tot acolo au fost semnalate mai multe dispariţii misterioase de bannere cu mecle de candidaţi pe ele, care iniţial fuseseră amplasate pe stâlpi, deasupra şoselei; acum, mulţi săteni sunt bucuroşi că au făcut rost de un material bun pentru astupat găurile din acoperiş.

* Primarul din Puturoşi a fost întrebat de corespondenţii noştri de ce în localitatea sa nu există nicăieri afişe electorale; edilul a tuşit de câteva ori, să-şi dreagă vocea, şi-a muşcat niţel buzele, ca pentru a alunga gândul unui zâmbet, şi a răspuns că afişe se pun în fiecare zi, dar "sătenii le desprind de pe panouri cu grijă, să nu se boţească ori să se rupă, şi le duc la casele lor, să şi le lipească pe pereţi, în semn de preţuire! Cu toţii profită de campania electorală pentru a avea în case postere cu idolii lor!".

* Există români care au fost surprinşi în timp ce priveau cu atenţie afişele electorale; da, pare incredibil, dar martorii oculari pot băga mâna în foc, să se mai încălzească. Mai exact, doi bărbaţi din Acarieni au petrecut un minut stând nemişcaţi în faţa unui panou de afişaj electoral; cu toţii sunt convinşi că respectivii chiar au fost interesaţi de oferta partidelor şi că nu au stat aşa ca să facă pipi sub panou, după cum spune o vecină. Alt pasionat de politică din aceeaşi localitate chiar a pus mâna pe panou, ca şi cum ar fi vrut să-l simtă; aceeaşi vecină care nu merită încredere spune că, de fapt, el s-a sprijinit de panou ca să-şi cureţe balega de pe gumari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.