Comunicat de presă

Românii își pot recupera în 7 zile banii rămași la City Insurance cu ajutorul companiei Otto Broker (P)

joi, 12 mai 2022, 08:25
4 MIN

Compania Otto Broker, cel mai mare operator de brokeraj de asigurări retail din centre comerciale, cu  o tradiție de peste 20 de ani, a lansat un proiect unic pe piața asigurărilor din țara noastră: posibilitatea recuperării în 7 zile a banilor rămași la City Insurance.

Compania Otto Broker, cel mai mare operator de brokeraj de asigurări retail din centre comerciale, cu  o tradiție de peste 20 de ani, a lansat un proiect unic pe piața asigurărilor din țara noastră: posibilitatea recuperării în 7 zile a banilor rămași la City Insurance, cu ajutorul agențiilor Otto Broker din toată țara sau online, pe platforma http://go.ottobroker.ro/formular-recupereaza-banii-city-insurance.

Campania se adresează clienților persoane fizice, cu polițe RCA la City Insurance pentru autoturisme și motociclete care ar fi expirat după data de 11 mai și pentru care clienții au dreptul legal să recupereze o parte din banii plătiți. Practic, în loc să facă singuri demersurile către Fondul de Garantare a Asiguraților și apoi să încheie o poliță RCA nouă, clienții pot face acest lucru într-un singur loc, cu ajutorul Otto Broker.

Agenția din Iași la care cei interesați se pot prezenta pentru a solicita plata în 7 zile a banilor rămași pe polița de la City Insurance se află în Centrul Comercial Felicia, pe linia caselor de marcat. Aici, un consultant va oferi clienților toate explicațiile despre soluția rapidă și sigură pe care o au la dispoziție, calculele necesare și îi va ajuta cu completarea și depunerea documentelor pe loc. Pentru cei care preferă să nu se deplaseze și să facă singuri această crere, serviciul poate fi accesat și online, pe site-ul https://www.ottobroker.ro/.

Aici există un calculator online unde orice client interesat poate să afle câți bani are de recuperat pentru perioada rămasă din polița sa RCA City Insurance. Pasul următor este completarea unui formular online foarte simplu, în care trebuie încărcate câteva informații și documente.

Până acum, compania Otto Broker a primit deja sute de cereri din toată țara pentru a prelua dosarele și a efectuat deja primele plăți în conturile solicitanților. Reprezentanții companiei spun că se așteaptă ca numărul solicitărilor să crească până la ordinul miilor în cursul acestei săptămâni, mai ales că cererile pot fi depuse și după data de 11 mai, când toate polițele RCA City Insurance își pierd valabilitatea prin efectul legii.

Pentru a beneficia de acest serviciu prin care au garanția că primesc în 7 zile lucrătoare sumele ce li se cuvin, clienții trebuie să încheie prin intermediul Otto Broker https://www.ottobroker.ro/calculator-rca o nouă poliță RCA pe 12 luni la unul din cei 5 asiguratori incluși în proiect.

Programul se adresează doar clienților persoane fizice, cu polițe RCA pentru autoturisme și motociclete, care trebuie să furnizeze brokerului o împuternicire în baza căreia compania face aceste demersuri pentru ei, precum și documentele solicitate de FGA sau necesare pentru validarea dosarului: copie CI, copie talon, copie poliță veche City Insurance, cerere de plată FGA și un cont IBAN valabil.

În 7 zile lucrătoare compania va verifica documentele depuse și va plăti, pentru dosarele complete și conforme, sumele calculate în baza prevederilor legale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat licența City Insurance și a cerut instanței declanșarea procedurii de faliment în data de 17 septembrie 2021, iar Tribunalul București a decis deschiderea procedurii de faliment la data de 9 februarie 2022. După 90 de zile de la această dată toate polițele de asigurare încheiate de City Insurance încetează de drept, conform prevederilor legale, chiar dacă data lor de valabilitate s-ar fi întins și după acest moment.

Deși după decizia ASF clienții aveau posibilitatea să denunțe orice polițe emise de City Insurance, foarte puțini au făcut acest lucru, rămânând astfel în baza acoperirii oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Prin urmare, la data de 11 mai a acestui an vor mai fi aproximativ 500.000 de clienți cu polițe a căror valabilitate se va încheia.

Înființată în 2001, Otto Broker oferă servicii de brokeraj de asigurări atât pe segmentul corporate, cât şi în zona retail, diferențiindu-se prin calitatea serviciilor și echipa de profesioniști orientată către clienți. Compania are o strategie de creștere de tip omnichannel, în care clienții pot folosi serviciile Otto Broker într-un model hibrid – atât digital, cât și cu interacțiune umană, în funcție de preferințe.

Această abordare a consolidat poziția de lider pe segmentul asigurărilor în centrele comerciale din România, rețeaua teritorială Otto Broker fiind formată în prezent din peste 25 de birouri și agenții în București, Brașov, Constanța, Focșani, Iași, Ploiești, Sibiu. Serviciile de brokeraj corporate se adresează în special companiilor românești de talie medie și mare și sunt specializate pe tipuri de asigurări care nu oferă doar protecție în domenii de înaltă specializare, dar pot fi și vectori de creștere a afacerilor acestor companii.

Încă din anul 2015, compania este membru al International Credit Brokers Association (ICBA), cel mai mare parteneriat global de brokeri de asigurare de credit comercial. Viziunea Otto Broker este că un program de asigurări mai bun nu trebuie să fie mai scump, ci mai eficient. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii