Românii merg la mall mai mult pentru promenadă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Românii merg la mall mai mult pentru promenadă

Numărul vizitatorilor centrelor comerciale este în creştere, dar coşul mediu de cumpărături a scăzut.

GALERIE
mall-magazine
  • mall-magazine
- +

Numărul vizitatorilor centrelor comerciale a revenit pe creştere începând cu anul 2012, tinerii născuţi în 1981-1987 contribuind în special la această evoluţie, însă efectul benefic al creşterii frecvenţei de vizitare a mall-urilor este anulat de scăderea coşului mediu de cumpărături, potrivit DTZ.

“Odată cu maturizarea şi absorbţia în clasa populaţiei active a «generaţiei Y», generaţia născută între anii 81 şi 87, practic prima generaţie care a crescut cu precursorul retailului modern, consignaţia, o generaţie care a beneficiat din plin de progresul tehnologiei şi care s-a orientat în principal pe profesii din industria IT şi domeniul bancar, comportamentul general faţă de retail s-a schimbat”, se arată într-un comunicat al DTZ Echinox. Acest fenomen are un impact semnificativ asupra retailului modern în general şi implicit asupra dinamicii centrelor comerciale şi cel mai bine se reflectă în creşterea frecvenţei medii de vizitare a centrelor comerciale pe cap de locuitor. “Practic este efectul comportamentului consumatorului din generaţia Y, care devine un jucător important pentru retail şi nu neapărat datorită unei creşteri a disponibilului financiar. Aceşti consumatori au tendinţa să integreze mall-ul în toate aspectele activităţii sociale şi familiale. Drept urmare, începând cu 2012 am constatat revenirea pe creştere a frecvenţei generale de vizitare, o tendinţă inversă faţă de perioada 2009-2011, când aceasta scăzuse considerabil faţă de nivelurile din perioada 2007-2008”, se menţionează în comunicat. Consultanţii DTZ apreciază că per ansamblu, la nivel macro, piaţa de retail s-a stabilizat, în contextul în care numărul de noi centre comerciale inaugurate a scăzut în ultimii ani (5 deschideri în 2013, 3 prefigurate pentru 2014). “Deşi frecvenţa de vizitare este în creştere, efectul benefic al acestui factor este anulat de scăderea coşului mediu de cumpărături, iar piaţa se menţine constantă, diferenţele fiind generate de specificul zonelor de acoperire”, afirmă sursa citată. Pentru centrele comerciale administrate de DTZ Echinox, luna Decembrie a confirmat această tendinţă. Astfel, Shopping City Suceava a avut o creştere a traficului de 18,3% comparativ cu aceeaşi lună din 2012 şi a continuat evoluţia înregistrată pe tot parcursul anului. În Iaşi, centrul comercial Felicia a înregistrat o creştere de 6,7%, iar Shopping City Sibiu un nivel de 7,3%. În Sibiu, creşterea traficului a fost determinată şi de deschiderea magazinului Decathlon, în timp ce Felicia Iaşi şi-a consolidat poziţia de centru comercial de convenienţă. De asemenea, nivelul traficului în Uvertura Mall Botoşani în decembrie a depăşit cu peste 80% media anuală de trafic. “Creşterea traficului a fost mereu responsabilitatea numărul 1 a oricărui property manager, convertirea acestuia în vânzări fiind deja o responsabilitate împărţită cu retailerii parteneri. Din acest motiv creşterile de trafic înregistrate ne dau încredere că există potenţial de îmbunătăţire a rezultatelor, atât pentru proprietarii de centre comerciale, cât şi pentru retaileri”, a declarat Sebastian Mahu, head of property management department, DTZ Echinox.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.