Românii n-au încredere în vaccin, fiindcă e gratuit: "Dacă ar fi 9,99 lei, ca tigăile, toţi s-ar vaccina de mai multe ori!"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Românii n-au încredere în vaccin, fiindcă e gratuit: "Dacă ar fi 9,99 lei, ca tigăile, toţi s-ar vaccina de mai multe ori!"

GALERIE
bomba
  • bomba
- +

A fost frig, s-a mai încălzit, a fost Valentine's Day, vine Dragobetele, iarna se termină şi vine primăvara, zilele şi nopţile, anotimpurile, evenimentele se succed inexorabil, doar coronaviruşii rămân, transformând întreaga planetă într-un imens bal mascat. 

O soluţie la îndemâna oricui (aproape oricui, mai exact) există: se numeşte vaccin, dar şi în cazul său părerile sunt împărţite. Unii s-au vaccinat deja, alţii se vaccinează, unii s-ar vaccina cât de repede, dar mai au de aşteptat, alţii nici nu vor să audă de vaccin (că e cu microcip de la Bill Gates, că sterilizează femeile, că face să-ţi crească încă o ureche, nară, mână, pleoapă etc.). Noi vrem să auzim de vaccin chiar din gura unor români care se vaccinează în chiar aceste clipe; ne aflăm într-un centru de vaccinare şi stăm de vorbă cu un domn care aşteaptă să-i vină rândul:

 *         *         *

- Bună ziua! Cine sunteţi şi cu ce gânduri aţi venit la vaccinare?

- Bună ziua! Mă numesc Mihăiţă Aaanei şi înainte mă numeam Mihăiţă Zvâcă...

- Aaanei, cu trei de "a"? V-aţi schimbat numele sau cum? Povestiţi-ne, vă rugăm.

- Prin ianuarie am auzit că ne vaccinează în ordine alfabetică; Zvâcă ar fi fost la urmă de tot, ultimul de pe listă, că n-am auzit de vreo familie Zzarzăre, de exemplu, de aia am zis să-mi schimb numele...

- Şi de-aia v-aţi pus Aaanei, cu trei de "a", ca să vă băgaţi în faţă, nu?

- Am luat numele de fată al mamei, care se numea Aanei. Bunica era Ana, mama e Aanei, aşadar eu, fiind al ei, trebuie să mă numesc Aaanei. De fapt, Alaanei, dar nu sună bine.

- Copii aveţi? Se vor vaccina şi ei, presupun...

- Am, dar s-au vaccinat deja, au fost înaintea mea în ordine alfabetică, fiindcă ei se numesc, logic, Aaaanei, cu patru de "a", fiind ai mei, care am doar trei de "a"...

- Cu ce s-au vaccinat, cu ce tip de vaccin?

- Ei sunt mai tineri, aşa, mai la modă, cred că de-aia le-a băgat Moderna, sigur s-o fi gândit careva de sus la asta. Eu, la vârsta mea, n-am treabă cu moda, vreau doar să mai fiu în putere din când în când, de-aia sper să-mi facă de la Pfizer. Am mai folosit un produs de la Pfizer şi a fost tare bun, ne-a adus multă bucurie în cuplu, să zic aşa.

- Aveţi cunoscuţi care s-au vaccinat cu Pfizer, aţi stat de vorbă cu ei, v-au povestit?

- S-a vaccinat cu Pfizer vecinul de deasupra mea şi am auzit-o pe nevastă-sa cât de tare ţipa în noaptea următoare. A bătut-o cu ţeava de la aspirator, că după vaccinare s-a întâlnit vaccinul, vreau să zic vecinul, cu nişte prieteni şi au fost la băut...

- Nu vă temeţi de efecte nedorite, cum se tem mulţi?

- Mă tem şi eu, ce să fac, ca toată lumea, că e ceva nou. De fapt, mă tem şi de ceva vechi, că am mâncat alaltăieri o tocăniţă de o săptămână şi m-am stricat rău la burtă. Dar sper că, fiind Pfizer, efectele secundare vor fi bune, cum au fost şi de la pastila lor, când mi s-au întărit şi muşchii...

- Vi s-au întărit şi muşchii după ce aţi luat Viagra? Curios! Care muşchi, mai exact?

- Pulpa! Muşchii de la pulpă, că am avut cârcei toată noaptea! Sincer să vă spun, eu n-am mare încredere în vaccinul ăsta, nu cred că-i bun, fiindcă este gratis. Nu există nimic bun gratis; dacă ar fi costat măcar 9.99 lei, ca tigăile din supermarket, când au promoţie, sigur s-ar vaccina toată lumea, unii chiar de mai multe ori!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.