Românii nu vor ca religia să fie predată la liceu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Românii nu vor ca religia să fie predată la liceu

GALERIE
RELIGIE
  • RELIGIE
- +

In plus, aproape jumătate dintre conaţionali consideră că la şcoală ar trebui predate toate religiile, iar 22% cred că elevii ar trebui să înveţe istoria religiilor.

Cei mai mulţi români încă mai au încredere în biserică, reiese dintr-un sondaj realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevărul".
Studiul, dat ieri publicităţii, relevă că 69,1% din respondenţi au multă sau foarte multă încredere în Biserică, în timp ce 30,9% au puţină sau foarte puţină încredere în această instituţie. De asemenea, 22,5% dintre respondenţi au declarat că participă la serviciul religios în fiecare săptămână, 26% o dată pe lună, iar 17,6% o dată la trei-patru luni. 18,5% dintre români merg la biserică doar la marile sărbători, 9,4% doar la anumite evenimente, în timp ce 4,2% nu merg deloc.
În ceea ce priveşte predarea religiei în şcoli, 86,7% dintre români sunt de acord şi doar 10,1% se declară împotrivă. Din totalul persoanelor care sunt de acord cu predarea religiei în şcoli, 85,4% cred că religia ar trebui predată la ciclul primar, 58,4% sunt de acord să se predea la gimnaziu şi doar 28,4% cred că ar trebui predată la liceu. Chestionaţi cu privire la curricula care ar trebui predată în cadrul orei de religie, 55,7% dintre cei care sunt de acord cu predarea religiei în şcoli cred că ar trebui studiată religia ortodoxă, 42,9% consideră că ar trebui să se vorbească despre toate religiile, 21,9% cred că ar trebui studiată istoria religiilor, în timp ce 1,3% declară că ar trebui predat altceva. "În condiţiile în care majoritatea populaţiei este de religie ortodoxă, această dispunere a opţiunilor sugerează un grad important de toleranţă interconfesională printre români", apreciază realizatorii studiului.
Sondajul a fost realizat în perioada 19 - 27 martie pe un eşantion de 1082 persoane, cu o eroare maximă admisă a datelor este de ^/- 3%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.