N

Românii se bucură că Năstase şi Becali fac puşcărie

N

joi, 22 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Românii se bucură că Năstase şi Becali fac puşcărie

\N

Majoritatea românilor consideră că persoanele condamnate pentru corupţie sunt vinovate şi trebuie să plătească pentru faptele lor şi laudă DNA pentru implicarea în combaterea corupţiei, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research. Potrivit barometrului, 80,2% dintre respondenţi apreciază că personalităţile condamnate la închisoare pentru fapte de corupţie sunt vinovate şi trebuie să plătească pentru faptele lor. Pe de altă parte, 13,9% consideră că personalităţile condamnate pentru fapte de corupţie sunt nevinovate, fiind victime ale răzbunărilor politice, iar 5,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
În ceea ce priveşte evaluarea nivelului de corupţie din România comparativ cu cel din alte ţări, 62,9% dintre respondenţi consideră că în România există mai multă corupţie decât în alte ţări, cu 7 procente mai mult decât în urmă cu un an.
Sondajul arată că 50,3% din populaţie consideră că DNA este implicată în mare şi foarte mare măsură în combaterea corupţiei. Pe locul al doilea se clasează Serviciul Român de Informaţii, urmat de poliţie. De asemenea, 43,9% dintre respondenţi consideră că presa are o implicare mare şi foarte mare în combaterea corupţiei. Clasamentul este completat de Agenţia Naţională de Integritate (39,7%), instanţele de judecată (39,1%), Parchetul General (38,8%), Comisia Europeană (37,1%).
Preşedinţia este considerată ca fiind implicată în mare şi foarte mare măsură în combaterea corupţiei de 29,4% dintre respondenţi, urmată de Guvern (27%), Parlament (23,3%) şi organizaţiile societăţii civile (21,8%).
Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului „Adevărul” în perioada 1-7 mai.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii