Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Românii se pot informa pe telefonul mobil cât au de aşteptat în vămi

GALERIE
smartphone
  • smartphone
- +

Poliţia de frontieră a pus la dispoziţie o aplicaţie pe site-ul propriu şi una pentru telefoanele mobile de tip smartphone, prin care românii pot afla cât timp au de aşteptat într-un anumit punct de trecere a frontierei şi dacă pot alege o rută alternativă, a declarat, ieri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, după şedinţa de Guvern.

"Începând de miercuri, pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost operaţionalizată o secţiune de informare în timp real a cetăţenilor cu privire la situaţia timpilor de aşteptare la punctele de frontieră, care se actualizează periodic. Am cerut să fie o actualizare din două în două ore, dacă va fi nevoie această actualizare va fi mai repede. Totodată, pentru perioada următoare, va fi operaţională pentru telefoanele mobile, pentru smartphone, o aplicaţie care să pună la dispoziţia participanţilor la trafic pe de-o parte timpii de aşteptare la frontieră, dar şi recomandări privind un nou traseu pentru un alt punct de frontieră care să nu fie la fel de aglomerat", a spus Tobă. Potrivit acestuia, traficul în vămi a fost mai mare cu 190% în perioada 19-20 decembrie, comparativ cu un weekend normal.

"În weekendul 19-20 decembrie, în 48 de ore, poliţia de frontieră a înregistrat un tranzit de 426.000 de persoane, dintre care 287.000 de persoane pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul ţării, dar şi cele din aeroporturi. Într-un weekend normal, 225.000 de persoane sunt înregistrate la frontieră, din care 111.000 la intrare şi 114.000 pe sensul de ieşire. Deci în acest weekend am avut o creştere de 190% a persoanelor care au tranzitat frontierele de stat", a precizat ministrul. El a mai spus că, pentru intervalul 19-20 decembrie, a fost suplimentat la maximum efectivul de poliţişti de frontieră.


"Am suplimentat efectivele poliţiei de frontieră de la 2.578 poliţişti de frontieră pe tură într-o zi normală, la 3.324 de poliţişti de frontieră. Aş vrea să subliniez faptul că acesta este numărul maxim de poliţişti de frontieră care poate fi alocat corespunzător infrastructurii existente. Altfel spus, toate punctele de frontieră au funcţionat la capacitate maximă. Pentru perioada de referinţă, la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au dispus măsuri pentru ca activitatea să fie făcută la capacitate maximă. Am avut 48 de piste de intrare în România, faţă de 36 de piste pe sensul de ieşire", a completat Tobă.


 



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri