anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Afacerea cu refacerea:

Românii se refac după excesele din concedii

GALERIE
cui
 • cui
- +

Vara e sezonul exceselor, fiindcă oamenii vor să se simtă altfel în concediu decât în restul anului (între noi fie vorba, anotimpuri ale exceselor sunt şi toamna, că se face vinul, şi iarna, cu porcul, şi primăvara, când le iese românilor drobul pe ochi), aşadar o perioadă de refacere este acum binevenită. 

Am aflat că există o staţiune în care cei care au exagerat în concediu se pot reface; stăm de vorbă cu iniţiatorul proiectului:

  *         *         *

- Bună ziua! De unde ideea unei "staţiuni de refacere după excesele din concedii"?

- Există deja "concedii de refacere", am fost într-un aşa concediu şi am cheltuit mai mult decât la mare; noi venim în întâmpinarea turiştilor care chiar vor să se refacă!

- Cum veniţi în întâmpinarea lor?

- Venim în întâmpinarea lor la gară şi îi cărăm în cârcă, dacă trebuie, că unii de-abia mai pot merge de la excese. Îi ducem la noi, pe mâini bune...

- De ce fel de excese se pot trata turiştii la dumneavoastră?

- Fiecare exces beneficiază de tratamentul corespunzător: în vila galbenă sunt cazaţi cei care au exagerat cu berea sau cu şpriţul. Avem un contract cu firma Murat...

- O firmă a domnului Murat, marele om de afaceri investitor în turism?

- Firma Murat din comună, care pune varză şi castraveţi la murat şi de la care luăm zeama de murături. Pentru aceiaşi pacienţi mai avem ciorbă de burtă şi cuie.

- Cuie? Ce să facă pacienţii cu cuiele? Şi le bat în cap?

- Nu, că îi doare capul. Cuie de scos cuie, vorba aia. Adică nişte ceva de dres, să nu le mai tremure mâinile când duc la gură zeama de varză şi să verse medicamentul...

 *         *         *

- Tot n-am înţeles...

- Câte o sută, două, câteva de ceva, dimineaţa, şi bere rece, să se poată apuca după aia de dezintoxicare!

- Dar dacă le daţi alcool de dimineaţă mai mult îi intoxicaţi, nu?

- Alcoolul face bine la ficat, îl păstrează! Când eram elev aveam în laboratorul şcolii un ficat conservat în alcool şi nu se strica. Şi vi se pare că ce se aude de la ei sunt vaiete de bolnavi?

- Ce-i drept, n-am prea auzit suferinzi care să zbiere "Dă-i cu şpriţul pân-la ziuă" şi "Ia, mai toarn-un păhărel"... În celelalte vile ce excese trataţi?

- Avem turişti care au fost la turci şi acum suferă din lipsă de oligoelementele care se găsesc doar în purcel, că la turci n-ai porci. Prezintă simptome asociate cu lipsa de ceafă şi de mici la grătar, aşa că îi tratăm corespunzător, simţiţi fumul... Sunt şi turişti care au făcut excese la cumpărături, au rămas fără bani şi vor să se refacă...

- Păi cum se refac financiar? Care e tratamentul?

- Le dăm să joace table, şah, "Nu te supăra, frate!" sau cărţi. Pe bani. Unul câştigă, alţii pierd, echilibrul în natură se păstrează!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X