anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Declarație de presă

Românii sunt jupuiți ca statul să rămână obez! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Guvernul va jupui totul de pe românii care muncesc, dar statul nu își va reduce deloc nici o cheltuială. Pensii speciale, mii și mii de angajări făcute pe ochi frumoși la stat și o risipă fără sfârșit pentru amante și pile vor fi plătite în continuare, în ciuda crizei economice, din banii strânși de la bruma de clasă de mijloc pe care o mai aveam.

Modificările operate recent la Codul Fiscal vor produce instantaneu sărăcie, nu bogăție în buzunarele statului, așa cum se așteaptă aceste catastrofe care au ajuns azi să ne conducă. Absolut toate măsurile luate arată disperare, pentru că altfel n-au nici o justificare. Bugetul statului se sfarmă sub propria greutate, aparatul bugetar a fost umflat până la refuz cu incompetenți care-și așteaptă simbria. Oamenii care muncesc, cu adevărat, la stat, aveau și vor continua să aibă lefuri de mizerie, în vreme ce pilele politrucilor se îmbuibă cu salarii uriașe nemeritate.

Acest adevărat viol economic pe care Guvernul vrea să îl comită la adresa micilor întreprinzători și a celor cu profesii liberale nu va rămâne nepedepsit. Sper că, în ceasul al 13-lea, vor retrage această rușinoasă Ordonanță de Urgență. Este deja mult, mult prea mult!

În România este imposibil să faci grevă fiscală, te trezești imediat cu conturile blocate. Dar românii vor fugi, cei care au mai rămas, unde vot vedea cu ochii ca să nu mai plătească impozite unui stat care îi jefuiește. Atunci cine va mai plăti dările? Cât cred actualii guvernanți că se vor mai putea împrumuta de pe piața externă până să se prindă creditorii că sunt goi, mincinoși și ticăloși? Iar atunci vor suferi toți românii rămași în țară.

Acest guvern începe să aibă zilele numărate, pentru că banii s-au terminat. Nota de plată va fi, însă, achitată de cei nevinovați.


Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.