Romfilatelia lansează o emisiune specială cu ocazia Sfintelor Paşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Romfilatelia lansează o emisiune specială cu ocazia Sfintelor Paşti

GALERIE
mc8-4-serii-paste-2017
  • mc8-4-serii-paste-2017
- +

Romfilatelia lansează emisiunea de mărci poştale ”Sfintele Paşti 2017”, timbrele proiectului prezentând reproduceri iconografice aparţinând celor două ramuri ale creştinismului.

Emisiunea aduce în atenţia publicului elemente filatelice valoroase, care susţin şi îmbogăţesc tematica proiectului. Acestea sunt disponibile începând de vineri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.
 
Pe cele două mărci poştale ale emisiunii, având valoarea nominală de 1,30 lei, sunt ilustrate două icoane reprezentând Răstignirea Mântuitorului.
 
Icoana Răstignirea Domnului Iisus Hristos, reprodusă pe unul din timbre, se află în patrimoniul Mănăstirii ”Radu Vodă” din Bucureşti şi este o reprezentare cunoscută încă din prima eră creştină.
 
Pe cel de-al doilea timbru se regăseşte icoana Răstignirea Domnului aparţinând Catedralei ”Sfântul Iosif” din Bucureşti.
 
Catedrala ”Sfântul Iosif” este Scaunul Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, suflul viu al comunităţii catolice din sudul României, monument istoric, cultural şi arhitectonic înscris în patrimoniul naţional şi european. Solemnitatea ”Sfântul Iosif, soţul Sfintei Fecioare Maria” a fost aleasă ca hram al catedralei şi se celebrează în fiecare an în ziua de 19 martie.
 
Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre (4 serii), coliţa dantelată, blocul special de 3 timbre (în produs filatelic) şi blocul special de 2 timbre + coliţă dantelată (în album filatelic).
 
Pe timbrul coliţei dantelate, cu valoarea nominală de 12 lei, este ilustrată icoana Învierea Domnului, parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucureşti. 
 
Pe manşeta coliţei este reprezentată icoana Maica Domnului Îndurerată ce aparţine Mănăstirii ”Radu Vodă”.
 
Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 403 exemplare şi este echipat cu blocul special al emisiunii (conţinând două timbre nedantelate şi coliţa emisiunii) precum şi plicul ”prima zi” având ştampila ”prima zi”, aplicată în clar în folio aur, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 403.
 
Produsul filatelic special (cu timbru de argint) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 353 exemplare.
 
Timbrul din argint este replică a mărcii poştale din coliţa emisiunii şi este inserat în acest album, alături de certificatul de autenticitate şi blocul special de trei timbre (seria emisiunii alături de timbrul nedantelat al coliţei), numerotat de la 001 la 353.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.