Romtelecom s-ar putea redenumi în România Telecom
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Romtelecom s-ar putea redenumi în România Telecom

GALERIE
Romtelecom
  • Romtelecom
- +

Romtelecom şi-ar putea schimba denumirea în România Telecom sau Telecom România până la finele acestui an dacă propunerea agreată de Consiliul de Admnistraţie va fi aprobată de acţionari, iar serviciile operatorului, cât şi cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.

"În ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Romtelecom, desfăşurată marţi, au fost discutate două variante de redenumire a Romtelecom: România Telecom şi Telecom România. În principiu, la nivelul Consiliului s-a agreat ca aceste două variante de redenumirea a Romtelecom să fie transmise acţionarilor companiei pentru a fi discutate", au declarat surse din Romtelecom, care au precizat că primele discuţii pe acest subiect au avut loc la finele lunii ianuarie.

Compania Romtelecom este controlată de grupul elen OTE - 54,01% şi statul român - 45,99%. Acţionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.

Sursele citate au mai spus că în cazul Cosmote România, unde Romtelecom deţine 30% din acţiuni, operaţiunile companiei de telefonie mobilă vor trece sub denumirea T-Mobile.

"În cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discută varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Într-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.

La finele lunii februarie, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi consorţiul Swiss Capital-BT Securities-UBS Limited au semnat contractul pentru furnizarea de servicii de consultanţă la vânzarea participaţiei deţinute de stat la Romtelecom.

Consultantul va încasa 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom.

Conform datelor MSI, profitul brut este considerat diferenţa matematică dintre valoarea pachetului de acţiuni vândut şi, respectiv, valoarea aceluiaşi pachet de acţiuni deţinut calculat la valoarea sa nominal/contabilă înregistrată în evidenţele contabile ale ministerului.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat la începutul săptămânii trecute, la preluarea mandatului, că momentul şi mărimea pachetului de acţiuni Romtelecom care va fi listat trebuie alese cu grijă pentru a evita un eşec.

"În caz contrar, ne putem aştepta la un eşec, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani când listarea unei companii a avut loc în luna august şi interesul cumpărătorilor a fost redus, circa 1,5% din totalul acţiunilor listate", a spus Cotovelea.

La rândul său, fostul ministru Dan Nica a declarat că speră ca până la finele acestui an acţiunile deţinute de stat la Romtelecom să fie listate la bursă.

În 2013, Romtelecom şi Cosmote România au consemnat afaceri cumu­late de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.