RONA HARTNER: “Am altă chemare decât căsătoria”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

RONA HARTNER: “Am altă chemare decât căsătoria”

GALERIE
rona
  • rona
- +

Acum 14 ani Rona Hartner părăsea ţara, lăsând în urmă amintirea neplăcută a primului scandal sexual din România. S-a întors preţ de trei luni, iar acum ţara nu o mai lasă să plece. Nici noi nu am lăsat-o până nu ne-a spus cine e dragostea vieţii ei chiar cu o zi înainte de a împlini 40 de ani.

Prima tentativă de a-i lua interviu Ro­nei a eşuat. Sumayla, fiica ei, mi-a luat reporto­fonul şi a rupt-o la fugă. A doua oară, profitând de faptul că fetiţa tocmai descoperise magia unei tablete, m-am îndreptat plină de speranţă spre Rona, care, de data aceasta, ţinea o carte în mână. „O secundă, să-mi termin rugăciunile, nu am apucat să le fac azi-dimi­neaţă”, mi-a explicat. Într-un final, rugăciunile au funcţionat şi pentru mine, aşa că am reuşit să port cu Rona una dintre cele mai spumoase conversaţii de care am avut parte până acum. Oricât aş încerca să descriu farmecul şi „nebunia” fascinantă a acestei actriţe, mă tem că arsenalul de cuvinte nu este suficient.

Profesional, eşti un om norocos. În norocul în dragoste crezi?

În dragoste se poate vorbi despre ceea ce îţi este destinat. Ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus, cum se spune. Dar trebuie să realizezi că şi cel sortit are defec­tele lui.

L-ai întâlnit pe cel destinat?

Eu cred că L-am întâlnit, se numeşte Iisus Hristos. N-am chemare spre căsătorie, ştiu foarte clar.

Cum de eşti atât de sigură?

M-am închinat şi simt că dragos­tea mea cea mai mare e pentru Dumnezeu. Nu am vocaţie de femeie căsătorită şi probabil că încetul cu încetul voi afla exact care este menirea mea.

Dar orice femeie are nevoie de dragostea unui bărbat.

Nu este obligatoriu. Ţi-am zis, când te închini şi crezi în Dumne­zeu, nu ai senzaţia că îţi lipseşte ceva. Eu mă simt împlinită. Dacă Dumnezeu îmi dă această vocaţie, de a mă căsători, de a fi dăruită unei persoane, e în regulă, dar, deocam­dată nu cred că e cazul. Am un copil şi o datorie clară şi asta îmi împlineşte viaţa. Niciodată nu am să zic „plec la mănăstire şi-mi las copilul baltă”, nicio­dată nu voi avea astfel de apucături. În schimb, esteevident că am altă chemare decât căsătoria şi nu mă opun ei.

Poţi identifica greşelile pe care le-ai făcut cel mai des în dragoste?

Poate greşeala mea de bază a fost să spun că voi satis-face chemarea societăţii şi a familiei de a mă aşeza la casa mea, de a-mi pune pirostriile, că aşa se face, că nu-i frumos să zici că nu te căsătoreşti. De fapt, nu am chemarea asta. Nu că nu respect bărbaţii, Doamne fereşte! Băr-batul este un cadou de la Dumnezeu, femeia e ceva extraordinar, e bine să faci copii, eu sunt pentru familie. Dar chemarea mea e să fac misiuni, îmi do­resc să mă duc să întreprind misiuni în Africa, asta e dăruirea mea, să cânt pentru misiuni, pentru biserică. Aşa cum sunt eu, colorată. Nu mă voi trans­forma, nu-mi voi pune broboadă pe cap. Voi rămâne pata de culoare.

Nu le e greu bărbaţilor să accepte că nu ai vocaţie pentru ei?

Foarte multe persoane mi-au spus că simt cu mine un soi de fraternitate, ca şi cum am fi în familie. Eu sunt foarte caldă, sunt într-o uniune cu oamenii din jurul meu. Şi pe bărbaţi îi percep ca pe fraţi în credinţă cu mine. Nu joc jo­curi din astea de scenă, nu vrăjesc, nu îmi place să seduc.

Păcat, la talentul tău de actriţă i-ai seduce pe toţi fără probleme.

Da, dar nu am jucat niciodată teatru în viaţă. N-am profitat de asta, sinceră să fiu, am altă chemare. Am anunţat dis­cret familia să nu se mai închine la bise­rică să mă căsătoresc, că nu-i cazul. Eu îl iubesc foarte mult pe Iisus Hristos, mă simt foarte bine în biserică, dacă vreau să mă liniştesc, mă închin o săptămână.

Şi eu care voiam să te întreb care e cel mai toxic lucru pe care l-ai făcut de dragul unui bărbat…

Am avut atâtea poveşti de dragoste mis­tuitoare că m-am şi săturat. (râde) La bază sunt o persoană foarte pasională. Îmi place să fac lucrurile cu pasiune, iar pasiunea mea cea mai mare acum e să mă închin. Poate pare ciudat. E un lu­cru pasional, dar altfel.

Citeşte interviul impresionant integral pe viva.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.