Rusia a reţinut un al patrulea oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru luare de mită

joi, 23 mai 2024, 11:00
1 MIN
 Rusia a reţinut un al patrulea oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru luare de mită

Adjunctul şefului Statului Major al armatei ruse, generalul-locotenent Vadim Şamarin, suspectat de luare de mită pe scară largă, a fost reţinut, a anunţat joi presa rusă, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de arestări ale unor responsabili militari de la Moscova, relatează Reuters.

Ziarul Kommersant a relatat că Şamarin, adjunct al lui Valeri Gherasimov, a fost reţinut în legătură cu presupuse fraude, iar locuinţa sa a fost percheziţionată.

Este a patra arestare a unei personalităţi de rang înalt din domeniul apărării începând din aprilie, când ministrul adjunct al apărării, Timur Ivanov, a fost plasat în arest preventiv pentru suspiciune de luare de mită. De atunci, au mai fost arestaţi generalul-locotenent Iuri Kuzneţov, şeful personalului din cadrul Ministerului Apărării, şi generalul-maior Ivan Popov, fostul comandant al Armatei a 58-a a Rusiei.

Seria de arestări vine pe fondul unor schimbări majore în instituţia de apărare a Rusiei, după ce preşedintele Vladimir Putin l-a înlăturat luna aceasta pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru, înlocuindu-l cu fostul vicepremier Andrei Belousov.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii