Rusia revendică cucerirea satului ucrainean Klişchiivka, în Doneţk, imediat la sud de Bahmut

miercuri, 22 mai 2024, 21:00
1 MIN
 Rusia revendică cucerirea satului ucrainean Klişchiivka, în Doneţk, imediat la sud de Bahmut

Rusia revendică miercuri cucerirea satului Klişchiivka, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, pe care armata ucraineană l-a recucerit în septembrie 2023, în marea contraofensivă din vara trecută, eşuată, relatează AFP.

”Unităţile Grupului de Sud, după operaţiuni active, au eliberat localitatea Klişchiivka”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Și-a multiplicat succesele tactice

Armata rusă deţine iniţiativa şi a înaintat pe frontul de est, unde şi-a multiplicat succesele tactice şi a cucerit o serie de localităţi, inclusiv oraşul-fortăreaţă Avdiivka, în februarie.

Această înaintare rusă lentă, cu preţul unor pierderi grele, nu a permis însă Rusiei o străpungere cu adevărat.

Armata ucraineană, care se află în defensivă şi duce lipsă de echipament şi militari, înfruntă, de la 10 mai, o ofensivă rusă în regiunea Harkov (nord-est), unde a fost nevoită să trimită întăriri preţioase.

Satul Klişchiivka se află imediat la sud de Bahmut

Satul Klişchiivka se află imediat la sud de Bahmut, un oraş distrus în luptă şi cucerit de către armata rusă în mai 2023, după zece luni de bătălie. El era una dintre puţinele localităţi recucerite de Kiev în marea sa ofensivă din vară care urma să străpungă frontul în est şi sud cu ajutorul unui armament din Occident, dar care s-a zdrobit de o apărare rusă solidă.

Citiți și: Zelenski: Acum, după atacurile ruseşti, sectorul nostru energetic a pierdut o parte semnificativă din producţie

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii