Ruşinea făcută fâşii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ruşinea făcută fâşii

GALERIE
michael astner
  • michael astner
- +

Note şi notiţe

Hit the Bucket

Pe malul Tamisei, am văzut şi fotografiat o „sculptură“ în nisip – o canapea cu câte-o pernă-n fiecare colţ. Mda, ăsta da original mod de-a „cerşi“ bani: în faţa ei, o prelată, în mijlocul ei: o găleată. În jur (dar parte şi în ea) – monede, unele mai strălucitoare (deci de 5 ori 20 de pence ori chiar de 1 sau 2 lire) altele mai puţin (de 1 penny ori de 2 pence). În colţul din dreapta sus, trei ponturi (Top Tips pentru a juca cu succes (financiar, pentru artist, desigur) „jocul“ numit Hit the Bucket (Nimereşte găleata): 

Use a heavier coin (?1 or ?2) /Foloseşte o monedă mai grea (de 1 liră ori de 2 lire)

Fold a note into a paper plane /Fă un avion de hârtie dintr-o bancnotă

Practice as many times as you can! / Exersează cât de multe ori poţi!

(11.04.18)

Lingură cu scărpinător

Intru într-un magazinaş din Podu de Piatră.

- Lingură de pantofi aveţi? 

- Da, de plastic, la 4 lei.

Vânzătoarea se-ndreaptă spre unde atârnă două linguri, una verde-vernil, alta portocalie.

- Daţi-mi-o pe aia portocalie.

E din aia lungă, iar în capătul opus observ un fel de furcuţă.

- Da’ partea cealaltă pentru ce-i?, întreb într-o doară.

- Pentru scărpinat.

- Da?!? 

- Păi, pentru ce să fie pentru altceva!?

Şi-mi demonstrează vânzătoarea posibila a doua utilitate a lingurii de pantofi.

- Hm, ce chestie.

Iau lingura, dau banii, ies. Mă uit la achiziţie şi citesc pe o etichetă pe jumătate ruptă. Aha: „Încălţător cu GHEAR|”! Gheară chiar aşa, cu majuscule! Iar „gheara” e sub forma unei mâini cu cele cinci degete îndoite întru scărpinare. Sau zgâriere... (24.04.18)

Adevăratele cărţi

„Adevăratele cărţi nu sunt despre trecut, ci întotdeauna despre viitor”, spune scriitorul rus Mihail Şîşkin într-un interviu din Dilema veche (19-25 apr. 2018).

Pornind de la Şîşkin: Adevărul despre trecut este adevărul pentru viitor. (30.04.18)

T.O.B.

Oare ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar gândi outside the box? Exact. (02.05.18)

Inscripţia

„Gott, sieh an die Not und laß uns nicht verderben, und wenn zuletzt auch naht der Tod...“ „Doamne, priveşte-ne necazul şi nu ne lăsa să pierem, iar dacă-n cele din urmă se apropie moartea...”)

Inscripţie pe o casă amnăşană pe care abia zilele astea am descoperit-o, dar probabil abia recent a fost „salvată” de sub văruiala veche! Felicitări proprietarului cu simţul responsabilităţii pentru trecutul săsesc al casei! (09.05.18)

Ruşinea făcută fâşii

Nu ştiu cum e cartea lui Cristian Fulaş (O. Nimigean: e foarte bună!), dar titlul „Fâşii de ruşine” este extraordinar! Din păcate, ăştia din coaliţia penală de la putere dovedesc zi de zi că nu mai au nici urmă de fâşie de ruşine. Excepţiile confirmă regula. Dar şi însă: care excepţii? Ştiţi vreuna măcar? (11.05.18)

Mica afacere din tren

Înainte de Tecuci, doamna care stătea vizavi de mine m-a întrebat dacă pot să-i dau şi ei ziarul Ziarul de Iaşi.

- Cum să nu. Luaţi-l, eu l-am citit. Dar e de miercuri, să ştiţi!

- Nu-i nimic. Şi vă dau şi banii pe el...

- A, da’ nu trebuie, zău!

Doamna însă a căutat preţul, n-a reuşit să-l vadă fără ochelari, şi i-a căutat în geantă, i-a găsit, şi i-a pus pe nas, apoi a scos 3 lei din portofel şi mi i-a întins.

- Lăsaţi, doamnă, nu vreau niciun ban pentru un ziar vechi şi citit!

Degeaba:

- Insist. Vă rog, dacă nu-i luaţi, nu iau ziarul! Vreau să-l duc mamei, să vadă ce mai e pe la Iaşi...

Ei, cu replica asta m-a convins. Doamna urcase la Bârlad şi a coborât la Tecuci. (18.05.18)

Transplantul

- Tu faci numa’ lucruri inutile!, mi-ar fi zis mama.

Am transplantat o tufă de gălbenele din şanţul din faţa casei în curte.(30.06.18)

Arylan

Azi, după ce-am terminat de cosit pe şi sub rîpă, am spălat nişte rufe (după ce m-am spălat şi pe mine, desigur, că eram leoarcă de transpiraţie). Şi mi-am amintit de o cutie veche cu detergent Arylan, „NETTO 500 DE GRAME - Fabricat în R.P. Ungară”. Oare încă o fi bun de ceva? L-am mirosit. Mirosea aiurea. Am luat cu degetul ceva din pasta bej-închis, am frecat o rufă cu detergentul în cauză: spumă de spumă – albă! Iar rufele au ieşit curate. Deci: încă era bun, în ciuda vîrstei de măcar 40 de ani a detergentului. (02.07.18)

Vemurile, în ton cu vremea

Cod galben? Cod roşu pentru democraţie şi statul de drept.

Dacă Justiţia cade pradă viiturii pesedisto-aldiste, viitorul e de domeniul trecutului. 

(04.07.18)

Michael Astner este poet, traducător şi publicist

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.