Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

RUŞINEA învăţământului din Iaşi - gimnaziul „Ion Neculce“. Un nou TOP al şcolilor

GALERIE
simulare
  • simulare
- +

La simularea pentru clasa a VIII-a, pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Naţional, Colegiul „Costache Negruzzi“ şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. La simularea pentru bacalaureat, ordinea a fost: Colegiul Naţional, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi Colegiul „Negruzzi“.

În urma primei sesiuni de simulare la evaluarea naţională, la clasa a VIII-a, Inspectoratul Şcolar Ju­deţean a realizat un top al şcolilor care au cea mai mare promovabilitate la acest examen. Doar la două şcoli toţi elevii au obţinut note de trecere: Colegiul Naţional şi Co­legiul „Costache Negruzzi“.

Cu un procent de promovabilitate de peste 80% sunt 12 şcoli, în ordinea topului urmând Colegiul Naţional „Mi­hai Eminescu“, cu un procent de 99,07%, apoi Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, cu un procent de promovabilitate de 98,97%, Liceul Teoretic „Miron Costin“, cu un procent de 97,96%, Liceul Teoretic „Ion Neculce“, Tg. Frumos, cu un procent de 96,77%, Colegiul Na­ţional „Ştefan cel Mare“, Hârlău, cu un procent de 90,63%, Liceul Te­oretic de Informatică „Grigore Moisil“, cu un procent de 90,43%, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ din Iaşi cu un procent de 87,07%, Colegiul Naţional „Mihail Sado­veanu“, Paşcani, cu un procent de promovabilitate de 84,09%, Co­legiul „Richard Wurmbrand“ cu un procent de 83,33%, Şcoala Gim­nazială „Iordache Cantacuzino“, Paşcani, cu un procent de 80%.

Alte şase şcoli au un procent de promo­vabilitate bun, de până la 73%. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu“, Iaşi, cu un procent de 75,95%, Colegiul Naţional „Gara­bet Ibrăileanu“, cu un procent de 75,81%, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“, cu un procent de 75,68%, Liceul Tehnologic Econo­mic „Nicolae Iorga“, Paşcani, cu un procent de promovabilitate de 75%, Şcoala Gimnazială „Titu Maio­res­cu“ cu un procent de promovabilitate de 73,98% şi Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“, Paşcani, cu 73,68% grad de promovabilitate.

Topul ruşinică

Există însă şi un top al ruşinii, unde se încadrează şcolile cu cel mai mic grad de promovabilitate. Şi în acest top există două şcoli care bat recordul şi unde nu există nici un elev care să fi luat notă de trecere la acest examen. Este vorba de Şcoala Gimnazială Crucea şi Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“ din Iaşi. Cu un procent de promovare de până la 10% sunt şcolile din Slo­bozia Deal, Mironeasa, Rediu, Cor­neşti, Ţibana, Mogoşeşti, Mâdârjac, Şcoala „Carmen Sylva“ Iaşi, Ipa­tele, Popricani şi Scheia.

La simularea pentru bacalaureat nu avem nici o şcoală cu procent de 100%, însă există 10 şcoli care au peste 61% grad de promovabilitate. Aici, topul se modifică simţitor, pe primul loc rămânând Colegiul Naţional, cu 96,99% grad de promovabilitate, pe locul doi trece Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ cu 95,04%, pe locul trei Colegiul „Negruzzi“ cu 90,71%, apoi Colegiul „Eminescu“ cu 82,27%, Liceul „Alecsandri“ cu 74, 26%, Liceul de Informatică cu un procent de promovabilitate de 71,51%, Colegiul „Sadoveanu“ din Paşcani cu 68,38%, Liceul „Can­temir“ din Iaşi cu 66,67%, Liceul „Miron Costin“ cu 62,70% şi Colegiul „Wurmbrand“ cu 61,54%.

Dezastru în licee tehnologice

Spre deosebire de simularea la clasa a VIII-a, unde doar două şcoli au avut promovabilitate 0, la simularea la bacalaureat sunt în această situaţie 10 şcoli din judeţ. Este vorba de liceele tehnologice din Lespezi, Ţibăneşti, Tătăruşi, Şcheia, Stolniceni Prăjescu, Mogoşeşti, Fântânele, Cozmeşti, Cotnari şi Liceul „Mihai Busuioc“ din Paş­cani. „Aceste licee sunt în lichidare, vor mai funcţiona un an, doi“, a menţionat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Aceasta a mai spus că aceste simulări au scopul „de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de bacalaureat naţional şi să optimizeze rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gim­naziale şi liceale. Aceste si­mulări pot fi şi măsuri pentru îm­bunătăţirea performanţelor şco­lare, rezultatele sunt analizate la ni­velul fiecărei unităţi de în­văţământ, discutate individual cu elevii, dezbătute la nivelul clasei, în şedinţele cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral“.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri