anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

S-a așezat în poalele unei sculpturi dintr-un muzeu veneţian și i-a rupt două degete

GALERIE
sculptura
  • sculptura
- +

La Muzeul "Antonio Canova" din Veneţia, un austriac s-a aşezat pe o statuie care o reprezintă pe sora lui Napoleon. El i-a distrus două degete înainte de a fugi, dar şi-a recunoscut fapta.

Vineri, la muzeul dedicat sculptorului Antonio Canova (1757-1822), situat la Possagno în Veneţia, o sculptură reprezentând-o pe Pauline Bonaparte a fost găsită degradată, fără două degete de la picior. 

"Ieri, un turist austriac s-a aşezat pe sculptura Pauline Bonaparte şi i-a rupt două degete", au scris reprezentanţii muzeului pe Facebook.

Ei au precizat că bărbatul a plecat fără să anunţe. Într-un comentariu la postare, muzeul a precizat că naţionalitatea persoanei este cunoscută datorită unei rezervări pe internet. 

Marţi, bărbatul a mărturisit. "Aş vrea să mă autodenunţ după ce am citit ceea ce s-a întâmplat în ziarele austriece. (...) Am avut un comportament iresponsabil, dar nu eram conştient de consecinţe. Mi-am continuat vizita normal, la fel ca şi sejurul în Italia (nu am fugit)", a spus turistul într-un email trimis criticului şi politicianului italian Vittorio Sgarbi, preşedinte al Fundaţiei Antonio Canova. 

"Am fost cu un grup cu ocazia celei de-a 50-a aniversări, într-o excursie de patru zile în regiunea Prosecco, până luni seară. În timpul vizitei, m-am aşezat pe statuie fără să-mi dau seama de pagubele pe care evident le-am cauzat", a continuat turistul, înainte de a se scuza. Vittorio Sgarbi a "apreciat simţul civic al acestui cetăţean".

news.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.