anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

S-a dat aprobarea: Jumbo poate începe construirea magazinului, lângă Dedeman. O nouă provocare pentru traficul din zona Bucium-Bularga

GALERIE
jumbo 1
 • jumbo 1
- +

Primăria a dat undă verde pentru începerea lucrărilor la magazinul Jumbo de pe bld. Socola. În acest sens, retailerul grec de jucării şi decoraţiuni interioare va reamenaja o fostă hală Iasitex, din imediata vecinătate a Dedeman. 

Refuncţionalizarea fostei hale a demarat încă din anul 2017, când Iasitex a început demersurile pentru racordarea la reţele de utilităţi, lucrările pentru branşamente (electric, gaze naturale şi apă) fiind autorizate doi ani mai târziu. Ulterior, proprietatea de 22.000 mp a fost preluată de firma Concept SRL, patronată de omul de afaceri Bogdan Gheorghiu. În final, odată ce a fost obţinută autorizaţia de construire, proprietatea va ajunge la Jumbo, aceasta fiind şi condiţia retailerului în cadrul unei înţelegeri cu investitorul local. Terenul este delimitat de bld. Socola, str. Bularga şi calea de acces (privată) aflată în continuarea str. Arapului.

 

Magazinul va fi unul dintre cele mai mari din ţară

 

Jumbo gestionează peste 80 de magazine în Grecia, Cipru, Bulgaria şi România. În ţara noastră, în prezent sunt 16 hypermarket-uri de acest fel. Magazinul de la Iaşi va fi unul dintre cele mai mari. „În ceea ce priveşte extinderea reţelei în 2022, este de aşteptat să funcţioneze un nou magazin în Grecia (aproximativ 10.000 mp) şi un magazin în Cipru (aproximativ 13.000 mp). De asemenea, spre sfârşitul anului se vor deschide două noi magazine în România, unul în oraşul Iaşi (aproximativ 16.000 de metri pătraţi) şi unul în oraşul Sibiu (aproximativ 15.000 de metri pătraţi)”, se arăta într-un raport al Jumbo de la finalul anului trecut. Ulterior, în primăvara acestui an, a apărut informaţia că retailerul şi-a revizuit planul de extindere, deschiderea magazinului de la Iaşi fiind amânată pentru anul 2023, informaţiile ZDI fiind că decizia a fost luată în contextul întârzierii emiterii autorizaţiei de construire. „Amenajare spaţiu comercial şi parcaje în spaţii existente, amplasare mijloace publicitare, împrejmuire proprietate, demolare anexe, realizare accese”, este obiectul proiectului autorizat la Iaşi.

În zona de construire a noului magazin au fost amenajate alte două hypermarketuri: Dedeman şi Lidl, Jumbo fiind în continuarea magazinului de materiale de construcţii, spre str. Bularga. În vecinătatea nordică a acestor obiective va fi construit complexul imobiliar Everland, o investiţie de aproape 100 milioane euro cu imobile de până la 20 de etaje. Investitorul acestui ansamblu (Agroland) deţine proprietatea căii de acces care este în continuarea str. Arapului, fiind acordat drept de servitute.

 

Acces din str. Bularga şi bld. Socola

 

Potrivit informaţiilor „Ziarului de Iaşi”, autorizaţia de construire pentru magazinul Jumbo a fost emisă în urmă cu aproximativ zece zile. Întrebat ieri pe această temă, purtătorul de cuvânt al municipalităţii Sebastian Buraga a confirmat emiterea actului de avizare. „În cuprinsul documentaţiei tehnice aferente autorizaţiei de contruire sunt prevăzute şi autorizate accesuri atât din str. Bularga, cât şi din bld. Socola. Astfel, a fost creat în incinta complexului un flux de circulaţie suplimentar, scopul urmărit fiind cel al fluidizării traficului generat de acest obiectiv”, a declarat Sebastian Buraga. Rămâne de văzut modul în care va fi organizat accesul dinspre bld. Socola, în condiţiile în care zona are deja probleme de trafic din cauza supraaglomerării circulaţiei rutiere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.