anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

S-a decis mărirea debitului evacuat din acumulările situate în amonte pe Bahlui

GALERIE
apa bahlui
  • apa bahlui
- +

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași, cu sprijinul Inspecției Bazinale de Apă și a Laboratorului de Calitate a Apei, continuă verificarea cursurilor de apă Bahlui și Jijia, pe sectoarele în care săptămâna trecută a fost înregistrată mortalitate piscicolă.

În cursul dimineții, două echipaje s-au deplasat pe teren, fiind efectuate noi prelevări de apă în vederea efectuării analizelor fizico-chimice specifice, cu scopul verificării stării calitative a corpurilor de apă, atât pe sectorul inferior al râului Bahlui - aval de municipiul Iași, cât si pe cursul de apă Jijia, pe sectorul cuprins între confluența cu râul Bahlui și confluența cu râul Prut.

În timpul deplasării nu a mai fost identificată nici o zona în care să se înregistreze mortalitate piscicolă.

În cursul acestei săptămâni au fost prelevate mai multe probe de apă din cursurile de apă monitorizate, rezultatele analizelor de laborator indicând o ușoară îmbunătățire a oxigenului dizolvat, care totuși rămâne la un nivel critic.

Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare (vreme caniculară, lipsită de precipitații), Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a decis creșterea aportului de apă pe râul Bahlui, prin mărirea debitului evacuat din acumulările situate în amonte, cu scopul creșterii vitezei de curgere, a oxigenării apei și îmbunătățirii condițiilor de viață pentru fauna specifică.

Acțiunile de monitorizare a râurilor Jijia și Bahui vor continua și în perioada următoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.