Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

S-a decis: rond nou, dar şi trei treceri de pietoni cu semafoare, pe europeană

GALERIE
semn sens giratoriu
  • semn sens giratoriu
- +

Rondul va fi la Antibiotice, iar semafoarele la Popas Păcurari, la Daewoo şi la Troiţă. Când vor intra în funcţiune aceste modificări pe cea mai circulată arteră din judeţ?

Sărbătorile Iaşului vor aduce modi­ficări în circulaţia din zona Antibiotice. La intrarea în curtea societăţii va fi pus în funcţiune pe 20 octombrie un rond provizoriu, alcătuit din balize de plastic. „M-am întâlnit cu chestorul Scrip­ni­ciuc, şeful IPJ şi cu cel al Poliţiei Ru­tiere, Liviu Zanfirescu, precum şi cu reprezentanţii instituţiilor cu rol în reglementarea circulaţiei. Am stabilit ca modificările necesare în zona An­tibiotice să le pornim pe 20 octombrie, adică după Sărbătorile Iaşului. Nu are rost să bulversăm lumea înainte de această dată, pentru că oricum va fi un trafic deosebit de intens“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Cum vor funcţiona semafoarele

Rondul provizoriu din faţa Anti­biotice va fi instalat în faţa porţii II, în vârful pantei dinspre ieşirea din oraş. Drumul naţional va fi lărgit pe ambele părţi ale rondului, astfel încât să fie disponibile câte două benzi pe fiecare sens. Rondul ar avea pe de o parte rolul de a permite accesul în incinta Anti­biotice SA a maşinilor unităţii economice venind dinspre oraş, iar pe de altă parte să uşureze intrarea pe drumul naţional a maşinilor venind dinspre Valea Lupului. Rondul va funcţiona la Antibiotice până la sfârşitul acestui an, urmând să fie mutat ulterior între porţile I şi II ale fabricii. În dreptul rondului va fi amenajată şi o trecere de pietoni nesemaforizată. Alte trei zebre, semaforizate însă, vor fi înfiinţate la Popas Păcurari, în dreptul reprezentanţei Daewoo, dar şi în punctul numit „la Troiţă“, în dreptul complexului comercial din Valea Lupului. Trecerea semaforizată de la Daewoo va permite accesul auto din Valea Lupului spre oraş, fără a bloca circulaţia pe drumul naţional. „Când e roşu la semafor, se opreşte circulaţia pe drumul naţional, iar cei din Valea Lupului pot întoarce spre oraş, iar în paralel, pietonii traversează“, a explicat prefectul.

Discuţiile purtate la Prefectură au abordat şi problema trecerilor la nivel cu calea ferată. Prefectura va solicita Ministerului Transporturilor includerea în bugetul pe anul viitor a sumelor necesare montării de semi-bariere în şase puncte considerate de risc maxim. Ba­rierele urmează să fie instalate la Leţ­cani, Podu Iloaiei, Scânteia, Ciurea, Piciorul Lupului şi Stolniceni-Prăjescu, aceasta fiind şi ordinea de priorităţi, dată de periculozitatea trecerilor. În schimb, trecerea la Uricani nu va fi propusă pentru instalarea unei bariere, preferându-se o altă soluţie.

Astfel, într-o primă in­stan­ţă, va fi impus sens unic dinspre Anti­biotice spre Uricani, fiind interzisă practic ieşirea din sat pe drumul comunal. Ulterior, drumul urmează să fie închis definitiv, accesul spre drumul naţional urmând să fie posibil doar pe şoseaua de centură. „După ce s-au instalat parapeţii de pe mijlocul drumului naţional, a scăzut oricum foarte mult traficul pe acel drum. Am închide drumul şi acum, dar el a fost reabilitat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, aşa că trebuie să fie funcţional până la expirarea perioadei de monitorizare. Vom mai avea o întâlnire, cu primarul comunei Miroslava, pentru a stabili detaliile şi calendarul acţiu­nilor“, a spus Cârlan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri