Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

S-a deschis sacul cu goluri

GALERIE
stefan
  • stefan
- +

 

CSM Politehnica Iaşi – Pandurii Târgu Jiu 3-0 (0-0) în etapa a IX-a a Ligii I de fotbal. Ieşenii şi-au asigurat victoria în final, când echipa oaspete s-a deschis. Omul meciului a fost Bojan Golubovic, cu două goluri spectaculoase şi o pasă decisivă
 
 
 
CSMP: Caparco 6,5 – Voicu 6, Ciucă 6, Frăsinescu 6,5, Ţigănaşu 6,5 (’81 – Sato) – Ştefănescu 5,5, Răuţă 7, Gheorghe (’16 – Mitic 6), Böle 6 (74 – Ciucur 6,5) – Cristea 5,5, Golubovic 7,5. Antrenor: Eugen Neagoe
Pandurii: L.Popescu – Nwambueze, Tătaru, Erico, Buşu – Cioinac, Stana (’75 – Hamed) – Surugiu (’46 – Pârcălabu), Păcurar, Hlistei (’60 – Firţulescu) – Negruţ. Antrenor: Flavius Stoican.
Arbitri: Adrian Cojocaru – Andrei Constantinescu, Marius Marchidanu.
Cartonaşe galbene: Golubovic / Păcurar, Hlistei, Firţulescu, Erico
1-0, min. 34: Ţigănaşu trimite o minge în careu, se înalţă Golubovic de la 10 metri şi înscrie cu capul.
2-0, min. 80: cursă pe partea dreaptă a lui Ciucur, centrare perfectă şi Golubovic reia spectaculos din foarfecă pe spate.
3-0, min. 86: fază prelungită de atac a ieşenilor, Ştefănescu centrează pe partea opusă la Ciucur, care trimite în careu, Golubovic scoate înapoi pentru Răuţă, şutul acestuia fiind  uşor deviat de Cioinac.
 
Speranţele ieşenilor că echipa va sparge perioada de secetă prelungită s-au îndeplinit ieri. Vom marca “nu gol, ci goluri” a spus antrenorul Eugen Neagoe în conferinţa de presă de vineri şi promisiunea s-a îndeplinit. Iaşul a învins cu 3-0 o echipă modestă, nici vorbă, dar care s-a luptat din greu cu mijloace destul de precare împotriva spectrului retrogradării care, în unele situaţii, poate duce la desfiinţare.
Însă partida disputată aseară în Copou n-a fost chiar o bagatelă pentru fotbaliştii ieşeni. Ei au trebuit să se zbată, o repriză pentru a străpunge o apărare aglomerată şi una în care apărarea a avut şi ea un cuvânt greu atunci când bieţii gorjeni nu dădeau cu dreptul în stângul. În primele minute, Pandurii a încercat un joc combinativ lent, în căutarea culoarelor, dar şi în scopul îndepărtării ieşenilor de posesie. Negruţ, un vârf cu ceva experienţă, a luat o acţiune pe cont propriu (’10), a şutat din careu, Caparco a respins cu piciorul, iar Hlistei a dat pe lângă minge. Înlocuirea lui Vasile Gheorghe (care s-a accidentat) a redus din potenţialul tehnic al ieşenilor, în condiţiile în care “gemenii golului” de altădată păreau a-şi continua perioada de blazare, iar mijlocaşii de bandă alternau centrările bune cu cele rele. Astfel, la o fază fixă, Cristea şi Golubovic s-au încurcat în careu (’22), primul reuşind să trimită un SMS portarului. După golul marcat de Golubovic care a destins atmosfera, finalul reprizei a adus un oarece reviriment în tabăra ieşeană, portarul Popescu fiind oarecum surprins de şutul lui Ciucă din careu. De partea cealaltă, la o minge trimisă de Surugiu în careul ieşean, Tătaru a “bărbierit” cu capul o minge, de puţin pe lângă poartă. Însă cea mai serioasă ocazie gorjeană a venit imediat după pauză, când Stana a executat o lovitură liberă din preajma careului cu mult efect, mingea căzând pe transversală înainte de a ieşi afară.
Repriza secundă a adus o schimbare de registru în tabăra lui Flavius Stoican, care a făcut schimbări ofensie, neavând ce pierde. Însă ofensiva gorjenilor, cu multe pase greşite şi preluări aiurea nu putea pune probleme apărării, cu rutinaţii Ciucă şi Frăsinescu în centru. Ultimul, care a “împlinit” în meciul anterior de la Chiajna 300 de prezenţe în prima ligă şi a fost premiat, în Copou la a... 301-a, a fost salvator în min. 59, deposedându-l în careu pe Firţulescu. În final, Golubovic a ajuns omul meciului, înscriind al doilea gol dintr-un voleu acrobatic şi pasând inspirat lui Răuţă (bun în recuperarea baloanelor). Introducerea lui Hamed a înviorat puţin ofensiva oaspeţilor, fără rezultat. Ieşenii au obţinut o victorie clară, importantă mai puţin prin consolidarea poziţiei în clasament, ci mai mult pentru recâştigarea încrederii în forţele proprii. Cât despre “panduri” salvarea lor de la retrogradare pare, din ce în ce mai mult, o Fata Morgana.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: "Vreau să felicit jucătorii pentru rezultat. Trebuie să profităm de acest moment bun, să jucăm la fel până la final. Aveam  foarte puţine puncte când a început play-out-ul, iar acum suntem lideri. Mai avem cinci meciuri dificile, fiecare echipă vrea să lupte până la capăt, noi vom face  tot posibilul pentru a rămâne lideri. După zece meciuri fără înfrângere, băieţii merită felicitaţi pentru efortul lor, mai ales că nu sunt plătiţi de trei luni. Numai preşedintele ne poate lămuri”

Flavius Stoican: “Am pierdut total nemeritat. Puteam să scoatem puncte dar nu s-a putut. Noi mai sperăm să rămânem în Liga I, dar să vedem dacă vom putea. Meciul cel mai important este cel care urmează, cu Concordia Chiajna. Dacă învingem, mai putem avea speranţe”.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri