Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-a făcut: Kamer Qaka a fost vândut de CSM Poli la FCSB

GALERIE
@@qaka-bosoi-hagi-iasi-viitorul
  • @@qaka-bosoi-hagi-iasi-viitorul
- +
 
Deşi preşedintele Ambrosie a declarat în mod repetat că preţul de vânzare al fotbalistului este un milion de euro, ieşenii vor rămâne cu puţin peste 300 000 de euro de pe urma acestei tranzacţii. Diferenţa până la cei 400 000 de euro plus TVA pregătiţi de FCSB va fi încasată de jucător şi impresarii care l-au adus pe Qaka la Iaşi

 

Povestea cedării jucătorului Kamer Qaka de la CSM Politehnica Iaşi la FCSB s-a încheiat, ieri, la Bucureşti, fiind parafate actele de transfer. Faţă de lucrurile cunoscute au apărut unele modificări, legate de procentele pe care le va primi Iaşul la o revânzare a fotbalistului şi de banii pe care CSM vrea să le dea impresarilor care l-au adus pe internaţionalul albanez la Iaşi, vara trecută.

Deşi preşedintele executiv al CSM, Adrian Ambrosie, a declarat în mod repetat că preţul de vânzare al fotbalistului este 1 000 000 de euro, CSM va încasa de pe urma tranzacţiei 375 000 de euro plus TVA şi 15% dintr-un potenţial transfer ulterior al lui Qaka. Acesta a reuşit să rupă 25 000 de euro din suma pregătită iniţial de FCSB pentru a fi dată Iaşului, 400 000 de euro plus TVA, şi să o încaseze drept primă de instalare. La vicecampioana României fotbalistul va primi un salariu lunar de 12 000 de euro în primii doi ani de contract, apoi 13 000 de euro, 14 000 de euro şi 15 000 de euro în următorii trei ani.

CSM nu va rămâne cu toţi banii pe care i-a primit de la FCSB. Ieşenii vor da 25% din bani către Viorel Bodiu şi Timofei Cîrlig, colaboratori mai vechi ai lui Arcadie Zaporojanu, care l-au adus pe Qaka vara trecută în Copou. Oficialii CSM susţin că procentele vor fi socotite însă nu la suma dată de FCSB, ci la suma care va rămâne după scăderea tuturor cheltuielilor făcute de gruparea din Copou cu jucătorul (prima de instalare de 10 000 de euro, salariile, care au fost de 3 300 de euro lunar, primele de joc, impozite, cazare, masă etc.) pe parcursul sezonului. CSM va încerca să aducă nivelul acestora la circa 150 000 de euro, astfel ca agenţii lui Qaka să primească puţin peste 50 000 de euro. Astfel, Iaşul speră să rămână cu peste 300 000 de euro net de pe urma vinderii mijlocaşului crescut în Norvegia.

Banii reprezintă doar un balon de oxigen pentru un club care nu şi-a plătit jucătorii de mult timp şi are, în continuare, alte datorii majore, suma urmând a fi cheltuită rapid.

În altă ordine de idei, Qaka nu va putea juca în meciul de duminică, din Copou, cu CSU Craiova, el rămânând să se pregătească alături de noii săi colegi.

Ambrosie: “Sper să nu mai vindem”

Contactat telefonic, preşedintele executiv al CSM Poli a declarat: “Am fost nevoiţi să-l vindem pe Qaka cu o sumă inferioară celei propuse pentru că eram într-un impas financiar major, după ce Primăria nu ne-a mai virat nici măcar un leu din septembrie. Chiar şi aşa, am obţinut cei mai mulţi bani din istoria fotbalului ieşean de pe urma vânzării unui fotbalist. Sper ca situaţia financiară să se rezolve şi să nu mai fim siliţi să vindem şi alţi jucători”, a precizat Ambrosie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri