S-a încheiat „Bac“-ul la Iaşi. Când se vor termina şi emoţiile pentru cei 5.000 de elevi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

S-a încheiat „Bac“-ul la Iaşi. Când se vor termina şi emoţiile pentru cei 5.000 de elevi?

GALERIE
examen
 • examen
- +

Primele rezultate vor fi făcute publice luni.

Aproape 5.000 de absolvenţi de liceu au susţinut ieri ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Iaşi. Astfel, dintre cei 5.127 de candidaţi înscrişi pentru această probă, au participat la examen 97,29%, 4.700 de candidaţi din promoţia curentă şi 288 din promoţiile anterioare. Nu au participat 139 de candidaţi, 80 din promoţia curentă şi 59 din promoţiile anilor anteriori.

La proba scrisă Limba şi literatura maternă, programată astăzi, 1 iulie, nu s-a înscris niciun absolvent de la nivelul judeţului Iaşi. În ceea ce priveşte proba desfăşurată ieri, cea la alegere a profilului şi specializării, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au menţionat că nu a existat nicio tentativă de fraudă şi nu a fost eliminat niciun candidat, la examenul de Bacalaureat din acest an, la nivelul judeţului, nefiind nicio astfel de tentativă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 5 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile urmând să poată fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, candidaţii trebuie să obţină, pe lângă recunoaşterea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, minimum 5 la fiecare probă scrisă şi minimum media 6 la probele scrise.

Cea de-a II-a sesiune de bacalaureat se va desfăşura începând cu 16 august, când va avea loc prima probă scrisă, cea la Limba română.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X