anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

S-a încheiat bacalaureatul. Emoții mari timp de câteva zile până la aflarea rezultatelor

GALERIE
rezultate
  • rezultate
- +

Ieri a avut loc proba la alegere. Materia preferată a absolvenţilor ieşeni a fost Geografia.

Încă doi absolvenţi de liceu au fost eliminaţi de la proba de ieri a bacalaureatului pentru tentativă de fraudă. Astfel, având în vedere că la probele de luni şi miercuri a mai fost eliminat câte un candidat în fiecare zi, numărul celor care au încercat să fraudeze examenul se ridică la patru. Aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să susţină bacalaureatul pentru următoarele două sesiuni, adică nici în toamnă, dar nici în sesiunea normală de anul viitor.

În ceea ce priveşte proba care s-a desfăşurat ieri, candidaţii au susţinut testarea la 12 materii, aceasta fiind proba la alegere a profilului şi specializării. La nivelul judeţului, dintre cei 5.624 de candidaţi înscrişi, 1.103 au ales Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 613 candidaţi au ales Biologie - vegetală şi animală, 177 au dorit să susţină bacalaureatul la Chimie anorganică, iar la Chimie organică au fost înscrişi 82 de candidaţi. De asemenea, la Fizică au fost înscrişi 310 candidaţi, la Economie un număr de 33 de candidaţi, la Filosofie 18 candidaţi, iar la Geografie 1.852 de candidaţi. Totodată, la nivelul judeţului Iaşi, 451 candidaţi au dorit să susţină proba scrisă la Informatică, la Logică şi argumentare au fost înscrişi 698 de tineri, la Sociologie un număr de 25 de candidaţi, iar la Psihologie 77 de candidaţi.

Din totalul celor înscrişi au absentat 182 de candidaţi, niciunul dintre cei prezenţi nefiind înregistrat cu temperatură peste 37,3ºC la filtrul epidemiologic.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 19.00, dar şi pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.