anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

S-a încheiat tabăra socială de la Muncel, pentru elevii defavorizaţi din judeţ

GALERIE
Tabara muncel
 • Tabara muncel
- +

47 de elevi din judeţul Iaşi s-au întors ieri din tabăra socială de la Muncel, o localitate în apropierea Paşcaniului. Elevii selectaţi pentru această tabără provin de la şcoli din Podu Iloaiei, Glodenii Gândului, Crucea, Ţigănaşi, Horleşti, Satu Nou - Belceşti şi Colegiul Naţional Iaşi, participanţii provenind din familii cu o situaţie financiară precară, dar cu rezultate bune la învăţătură. 

Elevii au participat la diferite activităţi edu­caţionale, dar şi la campionate sportive, la un atelier de socializare pe tema dezvoltării stimei de sine, au mers în drumeţie în satul Muncelul de Sus şi au vizitat biserica de lemn din localitate, construită la începutul secolului al XIX-lea. Tinerii au mai participat şi la o „Vânătoare de comori“ care s-a finalizat cu un concurs de cultură generală. Nu au lipsit dintre activităţi nici focul de tabără sau concursurile de talente.

Alexandra, de la o şcoală din Podu Iloaiei, a declarat că tabăra a impresionat în mod deosebit: „Este un loc liniştit, cu aer curat şi cu oameni minunaţi. Mi-am făcut prieteni noi, am jucat jocuri distractive, am or­ga­nizat un spectacol de talente şi am jucat fotbal pe teren. În fiecare di­mi­neaţă ne trezeam auzind Imnul Ro­mâniei. Ne-am jucat în parc. Am participat şi la un instructaj unde Poliţia ne-a prezentat cum se circulă corect, de la ce vârstă ai voie să faci anumite lucruri şi mi-a plăcut că ne răspundeau la orice întrebare“, a declarat tânăra. Tabăra s-a desfăşurat în perioada 24-29 iunie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.