anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.07.2020

S-a înfiinţat clusterul „Agro Ferma“. Acordul a fost semnat la sediul Transagropolis

GALERIE
cluster 1
  • cluster 1
- +

„Agro Ferma“ este, de ieri, o asociaţie menită să furnizeze servicii logistice şi de „know-how“ în domeniul agriculturii şi zootehniei. 

Acordul a fost semnat la sediul Transagropolis, în Parcul Agroindustrial din Leţcani, de către reprezentanţii firmelor şi instituţiilor fondatoare, printre care: Consiliul Judeţean, Consiliul Local Leţcani, ABplus Events, liceele cu profil agricol din Podu Iloaiei şi Miroslava, Staţiunile de Cercetare-Dezvoltare din Dancu, Bacău şi Iaşi, o asociaţie de creştere a ovinelor şi caprinelor din Botoşani și 13 societăți cu domeniul de activitate agricol sau panificaţie - toate din Iaşi.

Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma“, cum se numeşte oficial această asociaţie, are ca scop asigurarea unui cadru eficient de cooperare între membrii săi pentru creşterea competitivităţii economice, reprezentarea intereselor acestora faţă de terţi, utilizarea eficientă a fondurilor nerambursabile şi a altor surse de finanţare. „În judeţul Iaşi, 62 la sută din populaţie lucrează în agricultură, şi atunci trebuie să dezvoltăm această zonă. Am reuşit să dăm viaţă «Muzeului Pătrunjelului», iar acum 80 la sută din spaţiul Transagropolis este închiriat“, a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.