anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Învie Partidul Moldovenilor

S-a înfiinţat oficial partidul regional pentru autostrăzile zonei. Noul nume: Împreună pentru Moldova

GALERIE
Ionel Apostol and Catalin Urtoi and Dumitru
 • Ionel Apostol and Catalin Urtoi and Dumitru
- +

Partidul politic „Împreună pentru Moldova“ a primit ieri acordul judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Formaţiunea are ca iniţiatori doi ieşeni – Ionel Apostol și Cătălin Urtoi – şi un gălățean, Marian Dumitru. Primii doi sunt cunoscuţii lideri ai asociaţiei „Împreună pentru A8“, iar al treilea este jurnalist. În aceeaşi zi, noul partid a primit un impuls şi de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a suspendat din nou o licitaţie pentru A8.

Cea mai nouă formaţiune politică se numeşte „Împreună pentru Moldova“ şi a fost înfiinţată de doi ieşeni și un gălățean: Ionel Apostol, Cătălin Urtoi, respectiv Vicenţiu Marian Dumitru. Primii doi sunt binecunoscuţi ieşenilor, şi nu numai lor, pentru demersurile susţinute pe care le desfăşoară de mai bine de doi ani în favoarea construirii austostrăzii Un­gheni-Iaşi-Tg. Mureş. „Astăzi, 7 octombrie 2019, a ieşit partidul Împreună pentru Moldova. Înregistrarea (la Tribunalul Bucureşti, n.r.) a durat o lună şi o săptămână“, ne-a spus Ionel Apostol, liderul formaţiunii.

„Dacă până acum tot dădeam vina pe alţii, din acest moment, mingea este în terenul nostru“, şi-a asumat el rolul proaspăt intratului actor pe scena politică românească. „Noi, moldovenii, putem să propunem Capitalei, celor care conduc România, un program special pentru Moldova. Asta ţine numai de noi“, a declarat Ionel Apostol, precizând că „intenţia noastră este să facem un partid regional puternic care să conteze la guvernare“. „Ar fi culmea să apară «binevoitori» care să conteste înfiinţarea partidului, aşa cum se întâmplă de obicei“, ne-a declarat Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al noii formaţiuni. „Un lucru este cert: ne vom lupta pentru infrastructură, vrem să fie făcute autostrăzile Moldovei“, a adăugat el. „Noi am construit un cadru, şi aici ar trebui să vină şi ceilalţi (membri ai asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“ şi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei, n.r.). Îi aşteptăm să vină alături de noi“, a conchis Ionel Apostol.

Pe de altă parte, tot ieri, Guvernul - prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - nu doar că a confirmat că mingea e în terenul noului partid, dar că e şi ridicată la fileu: licitaţia pentru completarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Ungheni-Iaşi al Autostrăzii Unirii (A8) a fost suspendată din nou. Amintim că procedura fusese deblocată cu doar o săptămână în urmă, după ce fusese supendată alte două săptămâni, până dincolo de termenul iniţial de depunere a ofertelor, 25 septembrie. Acum, „îngheţarea“ procedurii s-a produs chiar în ziua termenului prelungit, adică ieri. La fel ca şi data trecută, nicio explicaţie din partea CNAIR, nicio notificare a motivului în anunţul de pe platforma electronică de achiziţii publice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.