S-a lansat USR Iaşi, cu Cosette Chichirău şefă. Partidul «Pentru Iaşi» merge pe alt drum
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

S-a lansat USR Iaşi, cu Cosette Chichirău şefă. Partidul «Pentru Iaşi» merge pe alt drum

GALERIE
cosette chichirau
  • cosette chichirau
- +

Ieri a fost lansată filiala USR de la Iaşi. Va fi condusă de deputatul Cosette Chichirău.

Uniunea Salvaţi România (USR) şi-a lansat ieri filiala de la Iaşi a partidului. La alegerile parlamentare de anul trecut, USR a preluat oameni de la Partidul Pentru Iaşi (PPI), iar Cosette Chichirău şi Dan Lungu au fost aleşi în funcţia de deputat şi, respectiv, senator. La acest moment, decizia liderilor celor două formaţiuni este de a merge separat. În acelaşi timp, în perspectivă, organizaţiilor vor candida pe liste comune la alegerile din anul 2020. În timp ce USR Iaşi îşi propune să aibă candidaţi în toate oraşele din judeţ şi într-un număr nenominalizat de comune, PPI rămâne un partid cu amprentă locală.

„Rămânem două partide separate, din acest motiv începem să dezvoltăm USR Iaşi. Partidul Pentru Iaşi va rămâne un partid local, cel mult regional. USR Iaşi este filiala unui partid naţional, partid parlamentar. Vom colabora (cu PPI, n.r.) la alegerile locale şi, probabil, la alegerile parlamentare“, a declarat ieri deputatul Cosette Chichirău, şeful USR Iaşi.

Consilierul local Andrei Postolache, liderul PPI, a salutat lansarea filialei USR, precizând că este singurul partid din Parlament care poate fi „un partener de dialog“.

„Cele două formaţiuni sunt independente şi distincte, cu drumurile lor, dar noi la «Pentru Iaşi» ne exprimăm dorinţa de a continua dialogul şi a identifica pe viitor şi alte posibilităţi de colaborare. Transmitem cu această ocazie şi felicitări lui Cosette, singurul deputat de Iaşi care a votat contra referendumului pentru schimbarea Constituţiei, apărând astfel valorile libertăţii care ne sunt atât de aproape şi nouă“, a spus Postolache.

Aflat ieri la Iaşi, şeful USR Nicuşor Dan a precizat că aceeaşi situaţie este şi la Târgu Mureş, unde Partidul Oamenilor Liberi a ales, de asemenea, să rămână formaţiune distinctă faţă de USR. Potrivit acestuia, iniţial s-a mers pe ideea să nu existe filială a USR acolo unde există un partid local aliat, dar, a adăugat el, au fost foarte mulţi membri USR, din judeţele în cauză, care şi-au exprimat dorinţa de a activa într-o organizaţie cu reprezentare naţională.

USR Iaşi va avea filiale şi în judeţ

Filiala USR la Iaşi porneşte la drum cu câteva zeci de membri.

„Nu contează numărul exact, este, cumva, irelevant. Vorbim de începutul filialei USR Iaşi. Suntem mai aproape de 10 decât de 100, abia am început filiala. Am intrat în alegeri cu un partid local şi a fost o perioadă de decantare“, a comentat Chichirău.

Aceasta a adăugat că unul dintre principalele obiective ale USR Iaşi constă în asigurarea unui consiliu local „din umbră“ cu „oameni competenţi din toate domeniile care contează pentru cetăţeni“.

„Trebuie să facem o opoziţie de-adevăratelea. Acum, nu avem resursa umană pentru a avea o opinie informată la tot ceea ce face Primăria. Vrem să ne dezvoltăm resursa umană. Pe noi ne interesează mai mult membrii activi şi oamenii care muncesc decât numărul de membri pur şi simplu ca să dea bine la cifre“, a menţionat Chichirău.

Şefa USR Iaşi a mai spus că filiala caută oameni activi, implicaţi civic şi care vor să aducă schimbări în comunitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.