Ce e de făcut cu poliţa Euroins? Patronii service-urilor îşi pun mâinile în cap când aud de asiguratorul falimentar
Proprietarii service-urilor sustin ca Euroins deconteaza greu costurile din atelierele auto, î (...)
citeste totvineri, 24.03.2023
Formaţiunea Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, spune fondatorul partidului, Nicuşor Dan. Ce fel de "traseişti" au voie să se înscrie în USR.
Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat, ieri, că noua formaţiune Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice, urmând ca în luna august să aibă loc un congres de fuziune cu USB, pentru a nu pierde consilierii locali care au câştigat mandatele la alegerile locale. El a menţionat că, potrivit legii, este obligatoriu un congres de fuziune între USR şi vechiul partid, USB, iar în urma acestui congres, USB va deveni filiala Bucureşti a Uniunii Salvaţi România. ”Ne grăbim să avem acest congres pentru ca, până la parlamentare, USB să intre în USR şi, prin această fuziune, să poată participa la alegerile parlamentare, să excludem riscul ca aceşti consilieri locali să îşi piardă mandatul”, a explicat Dan. Potrivit lui Nicuşor Dan, este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, a adăugat el. ”Ţinta este de 10% la alegerile parlamentare”, a mai anunţat Nicuşor Dan.
Liderul USB a mai anunţat că, potrivit Statutului USR, filialele judeţene vor avea o foarte mare autonomie în luarea deciziilor. ”Nu va putea, conform statutului, ca centrul să impună candidaţi în judeţ. Această atribuţie este a organizaţiilor judeţene, centrul poate cenzura doar persoane nepotrivite, dar nu poate propune nume de candidaţi”, a explicat Nicuşor Dan.
Liderul USR a menţionat că noua formaţiune vine să ocupe un gol în politica românească şi a dat exemplul votului din Parlament pe pensiile speciale ale aleşilor şi dezincrimarea confictului de interes. ”USB vrea să reprezinte cetăţenii, să fie o contrapondere la o clasă politică care acţionează pentru interese personale, şi nu pentru interesul public. Înainte de alegeri, vedem uniuni între oameni care s-au înjurat ani de zile, un vechi mod de a face politică în care, pentru accesul la putere şi resurse, se permite orice”, a spus Nicuşor Dan.
Despre politica partidului privind acceptarea de noi membri, Nicuşor Dan a spus că partidul nu va accepta traseiştii care au mers prin patru partide, dar ”un om care s-a înscris în PNL în 2006 şi şi-a dat seama că nu mai are ce căuta acolo este perfect rezonabil”. El a dat şi exemplul partidelor mici, precum M10, pentru care există deschidere din partea USR, faţă de partidele mari. ”Ne uităm altfel la oameni din partide noi, decât la cei din partide vechi”, a adăugat Nicuşor Dan. ”Avem un program tehnocrat, care se uită la urgenţele pe care România le are în momentul acesta”, a spus şi Nicuşor Dan.
La rândul său, vicepreşedintele USB Clotilde Armand a spus că USR are două principii majore, integritate şi autonomie. ”Avem un cod de etică care trebuie respectat, care este baza pentru selecţionarea primului nucleu de oameni”, a arătat Armand, precizând că un alt principiu îl reprezintă autonomia filialelor. Ea a mai anunţat că, până la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, partidul va avea structurate toate filialele. Nu suntem un partid antisistem, extremist, a mai spus Clotilde Armand.
”Avem o opinie nuanţată faţă de Guvernul Cioloş, sunt lucruri care am fi dorit să se întâmple mai repede, sunt reproşuri pentru faptul că nu a intrat în acea discuţie pentru alegerea în două tururi, însă, un lucru important, care consider că s-a petrecut în guvernarea Cioloş, a fost implicarea multor specialişti din afară în proiecte de politici publice”, a arătat Nicuşor Dan.
Liderul USB a menţionat că există foarte mulţi specialişti care lucrează la proiectul de debirocratizare, din diferite domenii. Nicuşor Dan a mai spus că USR vrea foarte mult ca numirea Guvernului să depindă de mandatele câştigate de acest partid la alegerile din toamnă.
Despre relaţia cu PSD, Nicuşor Dan a spus că acest partid este ”de departe cel mai corupt partid din România”. ”E greu de crezut că vom fi într-o majoritate alături de ei, depinde însă, în situaţia în care nimeni nu face majoritatea, de persoana pe care preşedintele o mandatează să obţină o majoritate în Parlament”, a mai afirmat Nicuşor Dan.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
32 de poliţişti ieşeni au fost avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române
Cine sunt oficialii români care îl vor arbitra duminică pe Cristiano Ronaldo
Brokerii se opun plafonării prețurilor RCA. Mulți dintre ei și-ar pierde jobul
Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post
FOTO Parc superb, de agrement, la Horpaz/Miroslava. Dezbatere publică de la ora 18
E adevărat că e mai scump să publici advertoriale tip adult? (P)
Octogenar mort pe holurile spitalului după ce a fugit din salon
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a face boli cardiovasculare
Microbuz cu infirmiere românce, implicat într-un accident în Austria. O femeie a murit
Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul după o amenințare cu bombă
Mașină Google Street View, implicată într-un accident în Ovidiu, Constanța
VIDEO Patinaj artistic: Moment în premieră în proba de perechi de la Campionatul Mondial
Monica Niculescu s-a califiicat în optimi la Miami Open, la dublu
Karpaten Turism aduce vacanțele All Inclusive la Iași, la Moldova Center (P)
„Marea prescripţie” loveşte din nou. Jongleriile unui executor ieşean, achitate una după alta
Calendarul consultațiilor oftalmologice la nou-născut și copilul de vârstă mică (P)
Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval
Care sunt cele mai vânate clădiri de locuinţe de pe piaţa premium din Iaşi?
Proiectul de brand al Iaşului, medalie de aur, după ce a concurat cu două firme din Londra
Ce a lăudat primarul Mihai Chirica? Mai nimic bun la juniorii Politehnicii Iaşi
Primul ieşean condamnat pentru că a condus drogat scapă cu cazierul curat și cu dreptul de a conduce
Care este mecanismul din spatele jocurilor de păcănele? Iată ce trebuie să știe pasionații…
O bandă de spărgători de maşini şi-a făcut de cap mai multe luni de zile
Se reia licitaţia pentru documentaţia necesară reabilitării termice a Palatului Administrativ
A început votul în Competiţia Destinaţia Anului 2023. La ce categorie concurează Iașul
Denisa Ionaşcu, secretarul CL Iaşi, a pierdut prima rundă a meciului cu primarul Mihai Chirica
ASF: Poliţele de asigurare emise de Euroins România îşi păstrează valabilitatea
Ciolacu nu mai ştie cum să născocească motive ca să nu se atingă de pensiile speciale
Un tablou necunoscut până acum al artistului american Jackson Pollock a fost descoperit în Bulgaria
Alexandru CĂLINESCUDuşmanii democraţiei |
Neculai SEGHEDINSateliţi |
Codrin Liviu CUȚITARUJonathan Coe, un prieten al Iaşului (III) |
George ŢURCĂNAŞUBucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională |
Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.