anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

S-a lansat partidul "Uniunea Salvaţi România". Nicuşor Dan: Vrem 10% la alegerile parlamentare

GALERIE
usr
  • usr
- +

Formaţiunea Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, spune fondatorul partidului, Nicuşor Dan. Ce fel de "traseişti" au voie să se înscrie în USR.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat, ieri, că noua formaţiune Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice, urmând ca în luna august să aibă loc un congres de fuziune cu USB, pentru a nu pierde consilierii locali care au câştigat mandatele la alegerile locale. El a menţionat că, potrivit legii, este obligatoriu un congres de fuziune între USR şi vechiul partid, USB, iar în urma acestui congres, USB va deveni filiala Bucureşti a Uniunii Salvaţi România. ”Ne grăbim să avem acest congres pentru ca, până la parlamentare, USB să intre în USR şi, prin această fuziune, să poată participa la alegerile parlamentare, să excludem riscul ca aceşti consilieri locali să îşi piardă mandatul”, a explicat Dan. Potrivit lui Nicuşor Dan, este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, a adăugat el. ”Ţinta este de 10% la alegerile parlamentare”, a mai anunţat Nicuşor Dan.

Un program tehnocrat

Liderul USB a mai anunţat că, potrivit Statutului USR, filialele judeţene vor avea o foarte mare autonomie în luarea deciziilor. ”Nu va putea, conform statutului, ca centrul să impună candidaţi în judeţ. Această atribuţie este a organizaţiilor judeţene, centrul poate cenzura doar persoane nepotrivite, dar nu poate propune nume de candidaţi”, a explicat Nicuşor Dan.


Liderul USR a menţionat că noua formaţiune vine să ocupe un gol în politica românească şi a dat exemplul votului din Parlament pe pensiile speciale ale aleşilor şi dezincrimarea confictului de interes. ”USB vrea să reprezinte cetăţenii, să fie o contrapondere la o clasă politică care acţionează pentru interese personale, şi nu pentru interesul public. Înainte de alegeri, vedem uniuni între oameni care s-au înjurat ani de zile, un vechi mod de a face politică în care, pentru accesul la putere şi resurse, se permite orice”, a spus Nicuşor Dan.
Despre politica partidului privind acceptarea de noi membri, Nicuşor Dan a spus că partidul nu va accepta traseiştii care au mers prin patru partide, dar ”un om care s-a înscris în PNL în 2006 şi şi-a dat seama că nu mai are ce căuta acolo este perfect rezonabil”. El a dat şi exemplul partidelor mici, precum M10, pentru care există deschidere din partea USR, faţă de partidele mari. ”Ne uităm altfel la oameni din partide noi, decât la cei din partide vechi”, a adăugat Nicuşor Dan. ”Avem un program tehnocrat, care se uită la urgenţele pe care România le are în momentul acesta”, a spus şi Nicuşor Dan.

"PSD, de departe cel mai corupt partid din România"

La rândul său, vicepreşedintele USB Clotilde Armand a spus că USR are două principii majore, integritate şi autonomie. ”Avem un cod de etică care trebuie respectat, care este baza pentru selecţionarea primului nucleu de oameni”, a arătat Armand, precizând că un alt principiu îl reprezintă autonomia filialelor. Ea a mai anunţat că, până la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, partidul va avea structurate toate filialele. Nu suntem un partid antisistem, extremist, a mai spus Clotilde Armand.


”Avem o opinie nuanţată faţă de Guvernul Cioloş, sunt lucruri care am fi dorit să se întâmple mai repede, sunt reproşuri pentru faptul că nu a intrat în acea discuţie pentru alegerea în două tururi, însă, un lucru important, care consider că s-a petrecut în guvernarea Cioloş, a fost implicarea multor specialişti din afară în proiecte de politici publice”, a arătat Nicuşor Dan.
Liderul USB a menţionat că există foarte mulţi specialişti care lucrează la proiectul de debirocratizare, din diferite domenii. Nicuşor Dan a mai spus că USR vrea foarte mult ca numirea Guvernului să depindă de mandatele câştigate de acest partid la alegerile din toamnă.


Despre relaţia cu PSD, Nicuşor Dan a spus că acest partid este ”de departe cel mai corupt partid din România”. ”E greu de crezut că vom fi într-o majoritate alături de ei, depinde însă, în situaţia în care nimeni nu face majoritatea, de persoana pe care preşedintele o mandatează să obţină o majoritate în Parlament”, a mai afirmat Nicuşor Dan.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.