S-a lansat platforma de călătorie FILIT. Curse gratuite din nord-estul Moldovei, Bucureşti şi Chişinău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

S-a lansat platforma de călătorie FILIT. Curse gratuite din nord-estul Moldovei, Bucureşti şi Chişinău

GALERIE
Imagine transfer
  • Imagine transfer
- +

Publicul din regiunea de nord-est a Moldovei, din Bucureşti şi din Chişinău are de astăzi posibilitatea să rezerve locuri pentru cursele gratuite tur-retur puse la dispoziţie de organizatorii Festivalului Internaţional de Literaturăşi Traducere Iaşi (FILIT),în perioada 23-27 octombrie.
Publicul este foarte important pentru noi, fie că vorbim despre cel şcolar, profesional sau despre marele public. Acesta nu va fi doar cel ieşean, ci şi regional sau chiar mai de departe. Ne-am gândit în primul rând la acei tineri pentru care un bilet de transport înseamnă foarte mult. Ni s-a părut firesc să le dăm posibilitatea să vină la FILIT gratuit, să le oferim accesul liber la întâlnirile cu marii autori şi să se poată întoarce tot gratuit acasă, la finalul zilei”, a declarat Dan Lungu, manager al FILIT şi director al Muzeului Literaturii Române Iaşi.
Iubitorii literaturii sunt invitaţi să acceseze platforma online http://travis.ro/filit-iasi/, unde pot alege cursa dorită din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ, Vaslui, Suceava, Chişinău şi Bucureşti. Formularul este unul simplu de completat, incluzând numele şi prenumele, un număr de telefon şi un e-mail. În urma acestui pas vor fi generate automat un e-mail de confirmare a rezervării şi un cont de unde vor putea fi gestionate ulterior rezervările. Călătorii sunt rugaţi să fie prezenţi la îmbarcare cu cel puţin un sfert de oră înainte de ora de plecare afişată și să aibă asupra lor o copie imprimată a confirmării de rezervare.
De asemenea, pentru a beneficia de transportul gratuit oferit de către FILIT, doritorii sunt rugaţi să prezinte la îmbarcare un volum al unuia dintre autorii care sunt invitaţi la această primă ediţie a festivalului.
Toate cursele vor pleca la ora 09.00, cu excepţia celei din Bucureşti, care va pleca la ora 07.00. Returul spre destinaţiile amintite va avea loc în fiecare zi la ora 01.00 (pentru Bucureşti, ora 00.00).
Staţiile de îmbarcare vor fi următoarele:
· Bacău: Hotel Moldova
· Botoşani: pe Calea Naţională, în apropiere de Biblioteca JudeţeanăMihai Eminescu” şi Magazinul Botoşani”
· Piatra Neamţ: Gara CFR
· Vaslui: bulevardul Ştefan cel Mare, în apropiere de Hotelul Racova
· Suceava: Autogara Suceava, în apropiere de Biserica Armenească
· Chişinău: Hotel Chişinău
· Bucureşti: Piaţa Constituţiei. La această cursă pot face rezervări şi pasageri din Buzău sau Focşani, cu menţiunea că staţiile de îmbarcare le vor fi comunicate punctual şi nu prevăd intrarea autocarelor în localităţi.
Pentru retur, staţia de îmbarcare din Iaşi se găseşte în apropiere de Casa Dosoftei. Staţiile de destinaţie sunt aceleaşi precizate în cazul plecărilor.
Cursele de transfer cu plecare din Iaşi puse la dispoziţie de către organizatorii festivalului sunt disponibile doar pentru persoanele care au sosit la Iaşi utilizând această facilitate. Rezervările pentru retur sunt valabile doar în condiţiile prezentării la cursa de sosire la Iaşi.
Travis Tourism este furnizorul oficial de servicii de călătorie şi evenimente al FILIT Iaşi, ediţia I.
Programul detaliat al FILIT va fi făcut public în scurt timp pe site-ul www.filit-iasi.ro şi în catalogul evenimentului.
Puteţi afla mai multe informaţii legate de FILIT și prin intermediul paginii oficiale de Facebook a festivalului: http://www.facebook.com/filit.iasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.