Ministerul Sportului: Nu sunt bani pentru o sală polivalentă la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministerul Sportului: Nu sunt bani pentru o sală polivalentă la Iaşi

GALERIE
sala polivalenta
  • sala polivalenta
- +

În februarie, primarul Mihai Chirica susţinea că banii sunt prinşi în bugetul ministerului. 

Un secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTP) pune capăt discuţiilor pe ideea construirii unei Săli Polivalente la Iaşi cu bani guvernamentali. „În acest an, bugetul MTS nu permite demararea niciunei construcţii noi, bugetul alocat investiţiilor fiind extrem de mic şi va permite doar mici reparaţii urgente“, a declarat secretarul de stat Cosmin Buzuta în plenul Parlamentului după ce a fost interpelat pe această temă de deputatul PSD Vasile Cîtea. La începutul acestui an, primarul Iaşului Mihai Chirica a vorbit despre faptul că în bugetul MTS se regăsesc două săli polivalente regionale, una la Iaşi şi cealaltă la Braşov. Ulterior, „Ziarul de Iaşi“ a arătat că ideea construirii acestor săli se află doar în programul de guvernare al PSD până în anul 2020 şi, în acelaşi timp, amplasamentele nu sunt stabilite.

„Nici fondurile europene nerambursabile nu reprezintă o soluţie deoarece nu există nicio linie de finanţare pentru construcţia de săli de sport de capacitate mare. Singura posibilitate pentru demararea unor astfel de lucrări ar fi prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, în funcţie de priorităţile de investiţii ale acesteia“, a mai spus secretarul de stat din cadrul MTS. Totuşi, Primăria Iaşi a făcut un prim pas în intenţia de a construi o nouă Sală Polivalentă, după ce, în bugetul local pe acest an, au fost incluse sume pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Amplasamentul avut în vedere de către municipalitate este Moara de Vânt. Deocamdată, nu a fost lansată o licitaţie pentru identificarea unei firme care să întoc­mează documentaţia tehnică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.