S-a publicat anunţul: Primăria caută şefi la Ecopiaţa şi Compania de Transport
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

S-a publicat anunţul: Primăria caută şefi la Ecopiaţa şi Compania de Transport

Selecţia noilor administratori se va face după o procedură similară celei de la Aeroport.

GALERIE
Primaria Iasi
  • Primaria Iasi
- +

Municipalitatea a publicat anunţurile privind selecţia unor noi administratori la Compania de Transport Public (CTP) şi Ecopiaţa SA. Concursurile pentru desemnarea noilor consilii de administraţie vor fi organizate într-o manieră asemănătoare cu cel desfăşurat recent la Aeroportul Internaţional Iaşi. 

Deocamdată, Primăria nu a anunţat cu precizie şi calendarul concursurilor, ci doar principiile care stau la baza organizării lor. Potrivit legislaţiei în vigoare, odată declanşate procedurile de selecţie, acestea trebuie finalizate în termen de 150 de zile.

Săptămâna trecută, Consiliul Local (CL) a declanşat procedurile prin adoptarea a două hotărâri în acest sens. Procesul de recrutare şi selecţie cuprinde nu mai puţin de 23 de paşi, cei mai importanţi dintre aceştia făcând referire la elaborarea şi aprobarea scrisorii de aşteptări, a profilului consiliului şi a profilului candidatului, a proiectului matricii profilului consiliului, definitivarea planului de selecţie, publicarea anunţiului de selecţie şi colectarea candidaturilor, crearea listei lungi de candidaturi şi, ulterior, a celei scurte, evaluarea candidaţilor şi întocmirea raportului final. „Procedura de selecţia se efectuează cu scopul de a asigura transparentizarea şi profesionalizarea consiliilor de administraţie, potrivit standardelor de guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, astfel cum au fost dezvoltate în principiile de guvernanţă corporativă ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică“, se arată în anunţul municipalităţii.

În prezent, Primăria a îndeplinit abia pasul al doilea din cei 23 de paşi necesari pentru recrutarea de noi administratori. În următoarele zile, specialiştii instituţiei vor elabora scrisoarea de aşteptări, vor organiza consultări privind acest document şi, într-un final, actul va fi supus aprobării primarului Mihai Chirica. Procedura menţionată este valabilă atât în cazul CTP, cât şi al societăţii Ecopiaţa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.